Un alt fel de eclere – un desert spectaculos, după o rețetă japoneză!

Preparation time
70 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
3 people
Meal course
Desert
Posted on
50,00 g
Unt
60,00 g
Zahăr
70,00 g
Făină
180,00 ml
Lapte
1,00 plic
Zahăr vanilat
3,00 bucăți
Ouă
150,00 ml
Frișcă
30,00 ml
Apă
0,50 linguriță
Scorțișoară
Un alt fel de eclere – un desert spectaculos, după o rețetă japoneză!

Vă prezentăm o rețetă netradițională de preparare a eclerelor, care au o căciuliță delicioasă din blat de biscuiți. Aceste eclere inedite au o umplutură fină de cremă de vanilie și se deosebesc prin gust și aspect de restul eclerelor, datorită adaosului de scorțișoară.

  1. Într-un bol amestecați 30 g. unt, 20 g. zahăr, 30 g. făină și scorțișoara, apoi frământați bine aluatul. Puneți bila de aluat pe o fâșie de folie alimentară și acoperiți-o cu altă folie alimentară. Întindeți aluatul cu ajutorul unui făcăleț și dați-l în frigider pentru 30 de minute.
  2. Într-o cratiță pe foc mic turnați apa, 30 ml. lapte și 20 g. unt, apoi încorporați 25 g. făină și amestecați bine. După ce aluatul începe să se desprindă de marginile cratiței, luați-l de pe foc și încorporați un ou.
  3. Turnați aluatul obținut într-o pungă pentru ornat și formați eclere pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Din aluatul preparat mai devreme tăiați discuri cu diametrul de 5 cm. Puneți discurile de aluat peste eclere și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 40 de minute.
  5. Într-un bol amestecați 2 gălbenușuri de ou, 40 g. zahăr, 15 g. făină, zahărul vanilat și laptele. Turnați amestecul într-o cratiță pe foc mic și amestecați, până capătă consistența unei budinci. Turnați budinca într-un bol, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei.
  6. Încorporați treptat frișca bătută în crema răcită și cu ajutorul unei pungi pentru ornat umpleți eclerele cu crema obținută.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*