Un adevărat răsfăț atât pentru ochi, cât și pentru papilele gustative! Tort “Kilimanjaro”.

martie 5, 2019

Tortul “Kilimanjaro” este original, extrem de gingaș și gustos se prepară foarte simplu, are o aromă intensă de piersici și un gust savuros și cremos. Este un tort de tip cupolă, cu aspect spectaculos, care seamănă cu un vulcan care erupe.Pregătiți acest tort la diverse sărbători și surprindeți-vă oaspeții!

Ingredients for Blat

130 g Făină
180 g Zahăr
5 bucăți Ouă
30 g Cacao
5 g Praf de copt
10 g Zahăr vanilat

Ingredients for Cremă

400 g Iaurt (2,5%)
400 ml Frișcă lichidă 33%
800 g Caise conservate
15 g Gelatină
50 g Zahăr pudră
70 ml Sirop din caise conservate

Ingredients for Decor

80 g Ciocolată neagră
10 g Zahăr pudră

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, cacao și praful de copt. În alt bol mixați ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și mixați până capătă o consistență pufoasă și albă. Cerneți deasupra amestecul de făină și cu ajutorul unui tel amestecați atent.
  2. Turnați aluatul într-o tavă detașabilă (diametrul 22 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 30-40 de minute.
  3. Într-un bol amestecați 70 ml de sirop din caisele conservate cu gelatina, lăsați să se hidrateze gelatina timp de 10 minute, apoi dizolvați-o pe baie de aburi. Mixați într-un bol iaurtul cu gelatina dizolvată și mixați. Adăugați frișca bătută cu 50 g de zahăr pudră și iar mixați. Adăugați 600 g de caise conservate tăiate cuburi și amestecați cu ajutorul unei spatule.
  4. Blatul obținut și răcit tăiați-l în 3 straturi egale. Primul strat puneți-l pe o farfurie și fixați în jurul lui inelul pentru copt. Din al doilea strat tăiați mariginea de circa 1 cm și aranjați inelul din blat obținut peste primul strat. Iar al treilea strat tăiați-l în 12 triunghiuri egale.
  5. Adăugați câteva linguri de cremă pe centrul primului strat, apoi pe margine aranjați triunghiurile cu partea ascuțită în sus. Umpleți mijlocul cu cremă, astfel încât să se fixeze bine triunghiurile. Atent puneți al doilea strat deasupra cremei și între triunghiuri.
  6. Adăugați din nou cremă, ușor cu mâinile fixați bine triunghiurile și adăugați cele 200 g caise tăiate cubulețe. Dați tortul în frigider pentru minim 4 ore. Ungeți marginea tortului de jur împrejur cu 50 g de ciocolată topită și presărați peste ea cu 30 g de ciocolată rasă. La final presărați tortul cu zahăr pudră.
  7. Savurați cu plăcere! Notă: Dacă doriți ca blatul de tort să fie mai moale, atunci puteți însiropa foile de tort cu sirop de caise.

0 comments