Turte cu cașcaval pe tigaie în doar 5 minute. Oricine gustă din aceste turte se va îndrăgosti imediat de acest gust!

septembrie 26, 2018

Vă prezentăm o rețetă extrem de ușor de preparat. Este extraordinar de gustoasă și consistentă. Aceste lipii au o crustă crocantă și o umplutură suculentă, sunt atât de delicioase, de te lingi pe degete. Din câteva ingrediente și preparate  într-un timp extrem de scurt obții un prânz ce-ți vei hrăni toată familia.

Ingredients

400 g Făină
300 ml Apă fierbinte
200 g Cașcaval
4 linguri Ulei rafinat

Instructions

  1. Într-un bol puneți făina cernută, iar cu ajutorul unei lingure de lemn faceți o adâncitură în mijlocul făinii și turnați apa clocotită. Amestecați bine cu lingura, apoi frământați cu mâna până obțineți un aluat neted și nelipicios. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați la odihnit timp de 30 de minute.
  2. Dați cașcavalul prin răzătoare mică. Transferați aluatul pe planul de lucru și îl împărțiți-l în 4 părți egale. Modelați fiecare bucată de aluat într-o bilă. Aplatizați-o și întindeți-o cu ajutorul unui sucitor.
  3. Presărați cu cașcaval pe jumătate din lipa întinsă. Acoperiți cu cealaltă parte de lipie și aplatizați ușor cu degetele marginile aluatului, apoi aplatizați cu o furculiță pentru a da o formă mai atrăgătoare.
  4. Într-o tigaie cu ulei încinsă puneți lipiile la prăjit, prăjiți pe ambele părți până sunt gata.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments