Tortul poate fi impresionant chiar daca nu e un turn pe care-l faci în cateva ore.

octombrie 1, 2019

Vă prezentăm o rețetă ușoară de prăjitură de biscuiți cu budincă de ciocolată și pere. Nu necesită coacere, se prepară rapid, iar rezultatul este uimitor. Stratul de biscuiți cu unt se combină perfect cu budinca fină de ciocolată și pere, iar frișca îi dă un gust divin. Merită neapărat să încercați și voi, nu veți regreta.

Ingredients

320 g Biscuiți
120 ml Unt topit
15 g Unt pentru uns tava
1 kg Pere
2 lingurițe Esență de rom
2 lingurițe Suc de lămâie
150 g Zahăr
620 ml Apă
2 Pliculețe Praf de budincă cu gust de ciocolată
250 ml Frișcă lichidă 30%
2 linguri Zahăr pudră
20 g Pudra de cacao

Instructions

  1. Mărunțiți biscuiții în robotul de bucătărie sau manual. Amestecați biscuiții măcinați cu untul topit și puneți amestecul obținut într-o tavă cu dimensiunea (24X21cm) unsă cu unt. Întindeți uniform, apăsând bine cu lingura. Dați la rece până preparați crema.
  2. Curățați perele de coajă, înlăturați cotorul și tăiați-le cubulețe. Puneți cubulețele de pere într-o cratiță la foc mic, adăugați esența de rom, sucul de lămâie, zahărul și 500 ml de apă. Fierbeți la foc mic pentru 10 minute.
  3. Într-un bol, amestecați praful de budincă cu 120 ml de apă și turnați amestecul în cratiță peste pere. Amestecați continuu și gătiți încă pentru 3 minute, până se îngroașă. Turnați amestecul obținut peste stratul de biscuiți, nivelați și dați la rece pentru 3 ore.
  4. Bateți frișca rece cu zahărul pudră până devine fermă. Distribuiți frișca bătută peste stratul de pere și nivelați. Decorați prăjitura cu cacao și dați la rece pentru 4 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments