Tortul ”Lapte de pasăre” – un desert magic de care nu te vei putea sătura!

iulie 11, 2017

O rețetă care a trecut testul timpului și a rămas a fi unul dintre cele mai delicioase deserturi. Acest tort are un gust cu adevărat desăvârșit, cu un blat pufos și moale, sufleu foarte gingaș, care se topește în gură și o glazură delicioasă de ciocolată. Bucurați-vă familia cu acest savuros tort.

Ingredients

160 g Făină
350 g Zahăr
50 g Cacao
3 bucăți Ouă
0.5 linguriță Bicarbonat de sodiu
75 g Griș
500 ml Lapte
360 g Unt
1 bucată Lămâie
50 g Ciocolată neagră
1 linguriță Praf de copt

Instructions

  1. Amestecați într-un bol făina cu bicarbonatul de sodiu și praful de copt. În alt bol amestecați ouăle, zahărul și 130 g. unt topit. Presărați amestecul din făină și amestecați.
  2. Răspândiți aluatul pe o tavă de copt (diametrul 24 cm), tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 40 minute.
  3. Turnați peste lămâie apă fierbinte și lăsați-o 5 minute să se înmoaie, apoi dați o linguriță de coajă de lămâie prin răzătoare. Curățiți feliile de lămâie de sâmburi și pelicula protectoare. Amestecați într-un robot de bucătărie lămâia și 120 g. zahăr.
  4. Turnați laptele într-o cratiță și adăugați grișul. Aduceți la fierbere, amestecând tot timpul. Lăsați-o să se răcească, adăugați amestecul din lămâie și coaja de lămâie.
  5. Mixați 200 g. unt și treptat adăugați amestecul din griș.
  6. Tăiați blatul în 2 jumătăți egale. Prima fâșie aranjați-o pe o farfurie și răspândiți crema din griș. Strângeți inelul reglabil în jurul blatului pentru a-și păstra torta forma. Puneți deasupra cealaltă jumătate de blat. Dați tortul în frigider pentru o oră.
  7. Topiți într-o cratiță ciocolata neagră cu 30 g. unt. Răspândiți glazura de ciocolată peste tort.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments