Tortul ”Egiptean” – un desert fabulos comparabil cu o creație de artă !

iunie 26, 2017

Spre deosebire de alte torturi, aceste tort preparat după o rețetă neobișnuită, este foarte delicios și oferă o combinație de gusturi dintre crema cu alune și cea din gălbenușuri și arome incomparabile ce îți provoacă tentația de a-l gusta imediat. Încercați aceste rafinat și gingaș tort.

Ingredients

10 bucăți Albușuri de ou
650 g Zahăr
160 g Făină
200 g Miez de nucă măcinat
10 bucăți Gălbenușe de ou
300 ml Lapte
160 g Unt
2 lingurițe Zahăr vanilat
400 g Frișcă
150 g Alune
0.5 linguriță Sare

Instructions

  1. Pentru pregătirea unui blat amestecați într-un bol 30 g. făină cu 100 g. nuci mărunțite. Mixați 5 albușuri și 0,25 linguriță sare până devine o consistență pufoasă. Treptat adăugați 125 g. zahăr și mixați încă 2 minute. Puneți amestecul din făină în amestecul din albușuri bătute. Amestecați atent ca albușurile să își păstreze volumul.
  2. Răspândiți amestecul pe o tavă de copt (30 cm x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt. Faceți un blat identic și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C timp de 15 minute.
  3. Într-un bol amestecați 100 g. făina cu aproximativ jumătate din 250 g. zahăr. Amestecați gălbenușurile cu câteva linguri de lapte. Treptat adăugați amestecul din făină și amestecați. Restul laptelui puneți-l la foc cu zahărul rămas. Adăugați laptele fierbinte peste amestecul din gălbenușuri și amestecați.
  4. Puneți timp de 6 minute conținutul la foc, amestecând continuu. Când amestecul se întărește luați-l de pe foc. Lăsați amestecul să se răcească complet, apoi adăugați untul și mixați crema. Puneți crema în frigider pentru o oră să se întărească.
  5. Puneți 150 g. zahăr într-o tigaie și caramelizați-l. Adăugați alunele în zahărul caramelizat și amestecați. Puneți amestecul pe o foaie de copt și lăsați-l să se răcească. Într-un robot de bucătărie mărunțiți amestecul din alune.
  6. Într-un bol mixați frișca până devine consistentă. Adăugați jumătate din amestecul din alune și amestecați crema.
  7. Tăiați blaturile în jumătate. Asamblarea tortului începe cu jumătate de blat, 1/4 crema din lapte și 1/4 crema din frișcă. Repetați procedura de 4 ori. Presărați pe toată suprafața tortului amestecul din alune rămas.
  8. Puneți tortul în frigider pentru 2 ore.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments