Tort “Whoopi Pai” – un deliciu mai presus de cuvinte!

iulie 11, 2017

Încercați această rețetă impecabilă de tort moale, pufos și extrem de delicios. Are o textură a blatului nemaipomenit de pufoasă, iar crema fină răspândită printre straturi completează tortul oferindu-i un gust inedit și un aspect atrăgător. Este un desert clasic perfect pentru orice sărbătoare.

Ingredients

300 g Făină
3 bucăți Ouă
80 g Cacao
420 g Zahăr
200 g Unt
150 ml Lapte
1 plic Praf de copt
0.5 linguriță Bicarbonat de sodiu
1 linguriță Oțet
600 g Smântână
0.3 linguriță Sare

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, praful de copt și cacao, până se omogenizează. Apoi într-un bol mixați ouăle cu 220 g. zahăr și treptat încorporați untul topit, laptele și oțetul. Adăugați câte o lingură din mixul de făină în timp ce mixați, până încorporați tot mixul.
  2. Puneți aluatul într-o tavă detașabilă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timo de 20-25 minute.
  3. Într-un bol bateți smântâna treptat încorporând 200 g. zahăr, până începe să se întărească. Puneți crema obținută într-un sac pentru ornat.
  4. Tăiați blatul în 3 fâșii aproximativ egale și cu ajutorul pungii pentru ornat formați pe margina primului strat de blat picături din cremă mai mari, iar în mijloc turnați crema într-un mod obișnuit.
  5. Astfel repetați procedura cu toate cele 3 straturi de blat. În centrul ultimului strat de blat, după ce puneți crema adăugați feliuțe din bucățile de blat rămase.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments