Tort Red Velvet – cel mai elegant si rafinat tort pe care l-am mancat vreodata!

mai 28, 2019

Vă prezentăm o rețetă inedită de tort și anume “Red Velvet” sau “Catifea Roșie”. Acest tort este impresionant din toate punctele de vedere, atât prin culoare, gust, prestanță. Este un tort cu blat umed, moale, pufos pe care cu siguranță veți dori să-l repetați de mai multe ori. Merită neapărat să-l încercați și voi, o să vă placă nespus de mult.

Ingredients for Blat

340 g Făină
280 g Zahăr
1 lingură Cacao
1/4 linguriță Sare
2 lingurițe Praf de copt
1 linguriță Bicarbonat de sodiu
3 bucăți Ouă
300 ml Ulei rafinat
200 ml Chefir/lapte batut/iaurt
80 ml Frișcă lichidă 33%
2 lingurițe Colorant alimentar rosu

Ingredients for Cremă

100 g Unt
100 g Zahăr pudră
350 g Cremă de brânză Philadelphia

Instructions

  1. Într-un bol puneți făina cernută, pudra de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și amestecați. Adăugați zahărul, chefirul, frișca lichidă, uleiul, ouăle, colorantul gel roșu și mixați la viteză medie timp de 4-5 minute. Apoi lăsați aluatul să stea pentru 5 minute.
  2. Între timp tapetați 2 tăvi cu diametrul (20 cm) cu hârtie de copt și turnați aluatul în tăvi în cantități egale (câte circa. 670 g de aluat în fiecare tavă).
  3. Dacă aveți o singură tavă puneți jumătate de cantitate de aluat, restul îl acoperiți cu un prosop, apoi îl coaceți după ce s-a copt primul blat. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C pentru 30-35 de minute. Cel mai bine e să încercați tortul cu o scobitoare și să îl scoateți din cuptor imediat ce e copt. Dacă îl lăsați prea mult în cuptor riscați să se usuce.
  4. Scoateți blaturile pe un suport de sârmă și le lăsați să se răcească complet. După ce blaturile s-au răcit le tăiați vârful bombat. Din fiecare blat veți obține câte o foaie de circa 1,5 cm.
  5. Iar din vârfurile bombate de blat, și anume din miezul de blat vom face fărâmituri.Coaja de blat o puteți fărâmița în robotul de bucătărie. Astfel veți obține cele mai fine fărâmituri de blat.
  6. Preparați crema: într-un bol puneți untul moale și mixați timp de 2 minute la viteză medie. Apoi adăugați zahărul pudră și mixați timp de 1-2 minute. Apoi adăugați crema de brânză și mixați timp de 2-3 minute la viteză medie. Veți obține o cremă albă, fină și fermă. Puneți crema într-un sac de patiserie.
  7. Asamblați tortul: puneți prima foaie de blat pe un platou, distribuiți un strat generos de cremă, nivelați ușor și acoperiți cu a doua foaie de blat și apăsați ușor cu mâinile (pentru a se nivela uniform stratul de cremă).
  8. Îmbrăcați tortul în crema rămasă și decorați cu fărâmiturile de blat. Dați tortul la rece pentru minim 8 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  9. Savurați cu plăcere! Sfat: - Ca să obțineți o cremă pufoasă și fină, lăsați untul să stea 2-3 ore la temperatura camere, astel untul se va bate perfect. - Este important ca să folosiți colorant gel și anume American color, numai astfel veți obține blatul de culoare roșie. - La cantitatea rămasă de fărâmituri puteți adăuga frișcă bătută amestecată cu gem și să formați biluțe delicioase. - Dacă nu doriți să puneți colorant în tort, atunci adăugați 3 linguri de cacao în aluatul pentru blat, astfel veți obține un tort de ciocolată. - Pentru a savura din plin acest tort este perfect să-l dați la rece peste noapte, astfel se va îmbiba și va fi cu mult mai delicios.

0 comments