Tort rapid “Lapte de pasăre” – un desert delicios la maxim! Nu ratați această rețetă!

aprilie 2, 2019

Vă prezentăm o rețetă de tort rapid “Lapte de pasăre”, are un gust fabulos, cu sufleu foarte gingaș și aerat, care se topește în gură. Acest tort se prepară foarte simplu și ușor și nu necesită un decor deosebit. Este suficient acoperirea tortului cu glazură de ciocolată și succesul vă este garantat. Cu minim efort și ingrediente accesibile veți avea pe masă un tort absolut fantastic!

Ingredients

30 g Sos de caramel

Ingredients for Blat

3 bucăți Ouă
125 g Făină
125 g Zahăr
1 linguriță Praf de copt
50 g Cacao
30 ml Unt topit

Ingredients for Sufleu

5 bucăți Albușuri de ou
300 g Zahăr pudră
10 g Gelatină
100 ml Apă

Ingredients for Glazură

100 g Ciocolată neagră
70 g Unt

Instructions

  1. Preparați blatul: într-un bol amestecați făina cu praful de copt și cacao. În alt bol bateți bine ouăle cu zahărul până se dublează în volum. Apoi adăugați amestecul de făină și amestecați până la omogenizare. La final adăugați untul topit și amestecați cu telul. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu diametrul (20 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 15-20 de minute. Lăsați-l să se răcească.
  2. Preparați sufleul: amestecați gelatina cu apă și lăsați timp de 10 minute să se umfle. Apoi încălziți-o până se va dizolva și lăsați-o să se răcească puțin. Bateți albușurile și adăugați treptat zahărul pudră și mixați până veți obține o bezea tare și lucioasă. Continuând să mixați, turnați gelatina topită, trebuie să obțineți o cremă fină.
  3. Puneți blatul într-o formă detașabilă cu diametrul (20 cm), (eu am tăiat puțin partea superioară a blatului, ca să obțin blatul drept). Îmbibați blatul la dorință cu siropul de caramel. Turnați deasupra sufleul, nivelați și dați tortul la frigider pentru 3-4 ore, ca să se întărească.
  4. Preparați glazura: puneți într-un bol ciocolată mărunțită, untul tăiat cubulețe și în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute, până se topește (sau puteți topi ciocolata într-o cratiță la foc mic). Scoateți tortul din forma detașabilă și turnați glazura pe toată suprafața. Nivelați și dați la rece pentru 30 de minute, să se întărească glazura.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments