Tort “Raffaello” – un desert elegant, cu un gust uimitor și un aspect atractiv!

iunie 18, 2017

Acest desert spactaculos este unul din cele mai delicioase torturi preparate vreodată, inspirat de celebrele ciocolate Raffaello. Este un adevărat deliciu pe care toți amatorii de fulgi de cocos și ciocolată albă ar trebui neapărat să-l încerce. Textura blatului și crema fină sunt o combinație fabuloasă, care este realizată astfel încât papilele dvs gustative să simtă că este vorba de Raffaello chiar dacă ați mânca cu ochii închiși.

Ingredients

6 bucăți Ouă
200 g Zahăr
100 g Migdale măcinate
125 g Făină
2 lingurițe Esență de vanilie
200 g Ciocolată albă
300 ml Lapte
250 g Mascarpone
500 ml Frișcă
40 g Fulgi de cocos
200 g Ciocolată Raffaello

Instructions

  1. Într-un bol mixați albușurile spumă, apoi încorporați zahărul și mixați, până obțineți o bezea densă. Adăugați gălbenușurile amestecate cu o linguriță se esență de vanilie și cu ajutorul unei spatule amestecați atent.
  2. Încorporați treptat migdalele măcinate și făina cernută, apoi turnați aluatul obținut într-o tavă detașabilă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C, timp de 40-45 de minute.
  3. Într-un bol amestecați ciocolata albă cu 45 ml. lapte și dați bolul în cuptorul cu microunde, până se topește ciocolata.
  4. Mixați într-un bol mascarpone cu ciocolata topită, până se omogenizează compoziția. Apoi treptat încorporați frișca bătută, o linguriță esență de vanilie și fulgii de nucă de cocos.
  5. Blatul răcit tăiați-l pe orizontală în 3 straturi de aceeași dimensiune.
  6. Peste primul strat turnați câteva linguri de lapte, astfel încât să se înmoaie bine, apoi ungeți-l cu crema preparată mai devreme și acoperiți-l cu următorul strat. Astfel repetați procedura cu toate straturile.
  7. Ungeți toată suprafața tortului de jur împrejur cu crema rămasă, nivelați și presărați-l din ambundență cu fulgi de nucă de cocos. Decorați marginile cu migdale mărunțite, iar în centru puneți biluțe de Raffaello.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments