Tort aniversar – cel mai delicios și aspectuos tort, conține doar ingrediente și coloranți naturali!

martie 21, 2018

Atât gustul cât și aspectul acestui tort este magnific! Tortul purple cu afine are un aspect foarte atrăgător, datorită culorii pe care am obținut-o de la afine. Blatul de vanilie este ușor umed cu fructe întregi, crema ușoară de brânză cu smântână naturală și piure de afine. Crema fiind colorată doar cu ingrediente naturale! Trebuie să îl încercați și voi neapărat.

Ingredients

250 g Făină
260 g Zahăr
150 g Unt
4 bucăți Ouă
150 g Iaurt grecesc
4 g Praf de copt
4 g Bicarbonat de sodiu
6 g Esență de vanilie
450 g Afine
10 linguri Apă
400 g Cremă de brînză
200 g Smântână (30%)
100 g Zahăr pudră
5 g Gelatină
1 lingură Suc de lămâie
1 plic Sare

Instructions

  1. Într-un bol bateți bine untul moale cu 250 g de zahăr (circa 5 minute cu mixerul), apoi adăugați câte un ou pe rând și un praf de sare, se mixează după fiecare. Adăugați esența de vanilie, iaurtul, iar la final făina cu agenții de creștere. Nu mixați mult doar până se omogenizează.
  2. Într-o tavă mare (dimensiunile 55 cm×50 cm) tapetată cu hârtie de copt , turnați aluatul și îl distribuiți egal pe toată suprafața. Presărați 200 g de afine (amestecate cu o lingură de făină) și dați la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Îl scoateți și îl lăsați să se răcească complet.
  3. Între timp preparați crema: amestecați gelatina cu 8 linguri de apă rece și lăsați să se hidrateze. Apoi într-un bol puneți 250 g de afine (congelate), 2 linguri de zahăr și 2 linguri de apă, încălziți amestecul în cuptorul cu microunde timp de 2 minute, adăugați gelatina deshidratată și amestecați bine. Păstrați 1 lingură de afine pentru decor.
  4. Bateți smântâna rece cu zahărul pudră însă nu de tot, cât să fie ușor fermă. Adăugați crema de brânză , zeama de lămâie și esența de vanilie și mixați doar până se încorporează. La final adăugați afinele, mixați din nou doar puțin. Păstrați 1/3 din cremă pentru decor.
  5. Acum decupați blatul cu un inel reglabil (diametrul 16 cm) decupați în 3 blaturi. Dacă nu aveți se poate cu o farfurie mică și cu ajutorul unui cuțit decupați toată farfuria. Vă va rămâne blat, însă îl puteți mânca așa simplu :)
  6. Pentru a monta tortul e nevoie de o formă sau un inel reglabil (diametrul 16 cm). Prima data puneți un blat, apoi jumătate din cremă, iar blat, crema rămasă și ultimul blat. Îl dați la rece 3 ore.
  7. Crema păstrată pentru decor o împărțiți în 2 boluri, într-una puneți lingura cu afine și amestecați, așa veți obține o cremă mai deschisă la culoare și una cu o culoare mai intensă. Îl decorați prima dată la bază cu crema mai închisă la culoare, apoi în partea de sus cu cea deschisă. Puteți folosi o spatulă de metal pentru a nivela tortul, iar deasupra ornați cu afine. Dați la frigider pentru 30 de minute, apoi îl puteți servi.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments