Tort „Mușuroi din căpșune” – un desert excelent, bogat în culori și vitamine!

iunie 13, 2017

Vă prezentăm o rețetă extrem de simplă din ingrediente ce le poți număra pe degete, perfectă pentru zilele când aveți poftă de ceva dulce și deosebit sau când musafirii se anunță în următoarele ore. Cu siguranță cei mici vor fi încântați de acest desert fabulos, din dată ce-o să-l zărească. Va dispărea din farfurii câte veți clipi din ochi, iar dvs veți primi doar laude și mluțumiri.

Ingredients

110 g Unt
200 g Biscuiți
500 ml Apă
400 g Zahăr
170 g Jeleu de căpșune
800 g Căpșuni
100 g Frișcă bătută

Instructions

  1. Într-un bol amestecați biscuiții mărunțiț, 3 linguri de zahăr și untul topit. Apoi aranjați amesteul din biscuiți într-o tavă detașabilă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați tava în frigider pentru 30 de minute.
  2. Într-o cratiță aduceți la fierbere apa cu 350 g. zahăr, apoi luați cratița de pe foc și adăugați jeleul de căpșune. Amestecați, până se dizolvă jeleul și lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei.
  3. Turnați compoziția de jeleu peste căpșuni și amestecați atent. Aranjați căpșunile peste stratul de biscuiți, apoi turnați jeleu deasupra și dați tava din nou în frigider pentru 2-3 ore. Decorați feliile de tort cu frișcă bătută.
  4. Savurați cu plăcere!

1 comment

szoke florica mai 4, 2020

super !