Tort Kinder uriaș- savurați un deliciu de casă natural, fără conservanți și aditivi chimici!

aprilie 15, 2019

Dacă sunteți iubitori de ciocolata Kinder, atunci acest tort va deveni cu siguranță unul dintre preferatele dvs! Acest tort Kinder uriaș este un desert fenomenal ce se topește în gură. Merită să-l încercați și voi, nu este greu de preparat și rezultatul depășește orice așteptare.

Ingredients

100 g Ciocolată neagră
1 lingură Ulei vegetal

Ingredients for Cremă

1 l Frișcă lichidă 33%
30 g Zahăr
400 g Ciocolată albă
15 g Gelatină
50 ml Apă
1 plic Zahăr vanilat

Ingredients for Glazură

250 g Ciocolată neagră
250 ml Frișcă lichidă 33%

Instructions

 1. Preparați crema: turnați frișca lichidă într-o cratiță, adăugați zahărul și zahărul vanilat. Înfierbântați la foc mediu, dar nu aduceți la fierbere. Adăugați ciocolată albă luați de pe foc, lăsați 2 minute, apoi amestecați până se topește.
 2. Apoi adăugați gelatina deshidratată în apă și amestecați din nou. Transferați amestecul obținut într-un bol, acoperiți cu folie de plastic și dați la rece pentru 1-2 ore.
 3. Între timp pregătiți forma pentru a asambla tortul: Ungeți cu ulei o tavă cu dimensiunea (30x10x8cm) și tapetați-o cu folie de plastic. Apoi pregătiți 3 forme din carton. Astfel tortul va fi identic cu ciocolata kinder (iar dacă nu doriți, puteți omite acest pas).Tăiați cartonul în două plăcuțe cu dimensiunile (4x6,5 cm și 8x8,5 cm). Exact ca în video.
 4. Tăiați cu un foarfece excesul de carton și îndoiți pentru a da o formă semicirculară. Încleiați cu bandă adezivă ambele bucăți de carton, iar în interior puneți șervețele de hârtie și tapetați formele cu folie de plastic. Apoi puneți piesele finisate în tavă, astfel încât să existe linii aproximativ egale și acoperiți cu un strat de folie de plastic.
 5. Bateți crema răcită cu ciocolată albă, cu un mixer, timp de câteva minute până devine ușor cremoasă. Turnați crema obținută în tavă, nivelați și dați la congelator pentru minim 5 ore sau peste noapte.
 6. Preparați glazura: mărunțiți ciocolata neagră și puneți-o într-un bol. Adăugați frișca lichidă fierbinte, lăsați 1-2 minute, apoi amestecați până se topește complet. Turnați glazura obținută într-un vas care să fie comod de distribuit glazura peste tort. Acoperiți cu folie de plastic și dați la rece pentru 20 de minute.
 7. Mărunțiți cantitatea rămasă de ciocolata neagră și topiți-o în cuptorul cu microunde (sau la baia de aburi). Distribuiți rapid ciocolata topită peste tortul congelat (fără al scoate din tavă), astfel se va forma un strat gros care va servi drept bază pentru tort. Nivelați bine și dați la frigider pentru 30 de minute.
 8. Scoateți tortul din tavă pe un platou, îndepărtați folia de plastic, înlăturați formele din carton și îndepărtați a doua folie de plastic foarte atent pentru a nu deteriora crema. Folosind un cuțit mare sau o spatulă metalică (de patiserie), neteziți puțin suprafața.
 9. Turnați glazura răcită de ciocolată peste tort (dacă, totuși, glazura a devenit foarte groasă, o puteți încălzi puțin în cuptorul cu microunde sau la baia de aburi). Distribuiți cu atenție glazura și neteziți suprafața (trebuie să lucrați foarte atent). În caneluri este comod să distribuiți glazura de ciocolată cu spatele unei lingurițe.
 10. Nivelați bine tortul, transferați-l pe un platou și dați-l la rece pentru încă 30 de minute.
 11. Savurați cu plăcere!

0 comments