Tort „Kilimanjaro” – copii vor devora acest desert exploziv de delicios!

august 2, 2017

Este un desert deosebit cu un aspect uimitor, ce ne amintește de un vulcan care este pe cale să erupă. Veți obține o capodoperă culinară atât de frumoasă încât singurul lucru care vă va opri sa-l mâncați va fi faptul ca vă va părea rău să-l tăiați. Gustând doar o bucățică din acest tort, veți rămâne plăcut impresionați de cât de deliciosă poate fi toată munca și efortul depus pentru a prepara acest desert inedit.

Ingredients

130 g Făină
180 g Zahăr
5 bucăți Ouă
50 g Unt
30 g Cacao
1 plic Praf de copt
1 plic Zahăr vanilat
400 g Iaurt (2,5%)
400 g Frișcă
800 g Caise conservate
20 g Gelatină
50 g Zahăr pudră
50 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, cacao și praful de copt. Mixați ouăle cu zahărul vanilat într-un bol aparte, apoi treptat încorporați zahărul și mixați, până capătă o consistență pufoasă și albă. Cerneți deasupra mixul de făină și cu ajutorul unei spatule amestecați atent. Într-un bol cu untul topit adăugați 2-3 linguri din aluatul obținut, turnați-l peste aluat și amestecați.
  2. Turnați aluatul într-o tavă detașabilă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 30-40 de minute.
  3. Într-un bol amestecați 70 ml. de sirop din piersicile conservate cu gelatina, lăsați să se hidrateze gelatina timp de 10 minute, apoi dizolvați-o pe baie de aburi. Mixați într-un bol iaurtul cu gelatina dizolvată, apoi adăugați frișca bătută și mixați. Adăugați aproximativ toate caisele conservate tăiate cuburi și amestecați cu ajutorul unei spatule.
  4. Blatul obținut și răcit tăiați-l în 3 straturi egale. Primul strat puneți-l pe o farfurie și fixați în jurul lui inelul pentru copt.
  5. Din al doilea strat tăiați marigina de circa un cm și aranjați inelul din blat obținut peste primul strat.
  6. Al treilea strat tăiați-l în 8 triunghiuri egale.
  7. Adăugați câteva linguri de cremă pe centrul primului strat, apoi pe margine aranjați triunghiurile cu partea ascuțită în sus. Umpleți mijlocul cu cremă, astfel încât să se fixeze bine triunghiurile. Atent puneți al doilea strat deasupra cremei și între triunghiuri.
  8. Adăugați din nou cremă, ușor cu mânile fixați bine triunghiurile și adăugați câteva cubulețe de caise. Dați tortul în frigider pentru 2 ore.
  9. Ungeți margina tortului de jur împrejur cu ciocolată topită și presărați peste ea ciocolată rasă.
  10. Savurați cu plăcere!

0 comments