Tort fără coacere și fără bătăi de cap – un desert uimitor, ce vă salvează din orice situație!

ianuarie 2, 2019

Dacă ești iubitor de deserturi rapide și delicioase, atunci această rețetă este pentru tine! Te îndemnăm să încerci cel mai rapid tort fără coacere. Acest tortul de ciocolată este crocant și nemaipomenit de delicios. Nu conține blaturi, însă datorită fulgilor de porumb și arahidelor, aceste tort capătă un gust divin. Merită neapărat să-l încerci și tu!

Ingredients

50 g Fulgi de porumb
180 g Arahide
300 g Ciocolată neagră
80 g Unt

Instructions

  1. Rupeți ciocolata în bucăți mici. Puneți 150 g de ciocolată într-un bol, adăugați 40 g de unt și puneți-o la baia de aburi. Amestecați până se topește. Luați bolul de pe foc, adăugați fulgii de porumb și amestecați bine. Puneți amestecul obținut într-o formă detașabilă cu diametrul ( 16 cm) tapetată cu folie de plastic. Nivelați bine și dați forma la frigider pentru 30 de minute.
  2. La fel topiți la baia de aburi și restul de ciocolată mărunțită cu untul rămas. Luați bolul de pe foc, adăugați arahidele (prăjite în prealabil) și amestecați bine. Puneți amestecul obținut peste blatul întărit de ciocolată și nivelați. Dați la frigider pentru încă 30 de minute.
  3. Scoateți forma din frigider, scoateți forma detașabilă, îndepărtați folia de plastic și așezați tortul pe un platou de dimensiunea potrivită. Înainte de a servi tortul, lăsați-l la temperatura camerei pentru 10 minute, astfel tortul se va tăia mai ușor.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments