Tort fără coacere cu coacăze și ciocolată – un desert sofisticat și savuros!

Preparation time
20 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
uşor
Serves
6-7 people
Meal course
Desert
Posted on
150,00 g
Biscuiți
300,00 g
Zahăr
80,00 g
Cacao
300,00 ml
Apă
250,00 g
Smântână
20,00 g
Gelatină
10,00 ml
Esență de vanilie
500,00 g
Coacăză roșie înghețată
1,00 bucată
Jeleu de căpșune
Tort fără coacere cu coacăze și ciocolată – un desert sofisticat și savuros!

Un desert cu aspect sofisticat, însă ușor în preparare, foarte delicios și cu gust proaspăt acesta va fi pe gustul oricui. Din cele mai simple ingrediente obțineți un desert deosebit de fin, aromat și apetisant, cu puține calorii și gust desăvârșit. Acesta este perfect atât pentru o întâlnire cu prietenii, cât și pentru masa de sărbătoare.

  1. Într-o tigaie pentru sos se adaugă 150 g zahăr, 200 ml apa și pudra de cacao se amestecă și se fierbe la foc mediu pentru 5 min.
  2. O treime din glazura de ciocolată preparată mai devreme se amestecă cu biscuiții mărunțiți, și se aranjează uniform pe fundul tavei (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt .
  3. Într-o cratiță se pune coacăza roșie, 150 g de zahăr, 100 ml de apă și se fierbe 5-8 min, după care se trece prin sită. Compoziția de coacăză se amestecă cu 10 g de gelatină hidratată în 40 ml apă rece și apoi topită la baie de aburi, după care se toarnă peste blatul de biscuiți și se dă la frigider pentru 30-40 min.
  4. Glazura de ciocolată rămasă se amestecă cu smântâna dulce, zahărul vanilat și 10 g de gelatină hidratată în 40 ml apă rece și apoi topită la baie de aburi și acest amestec se toarnă peste stratul din coacăză întărit, se dă la frigider pentru 30-40 min.
  5. Se pregătește jeleu cu apă fierbinte și se așteaptă până ajunge la temperatura camerei, după care se toarnă peste stratul de ciocolată și se dă la frigider pentru încă 30 min.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*