Tort “Fagure cu vișină”- un desert spectaculos, este atât de fin și delicios că se topeșe în gură!

ianuarie 31, 2018

Desertele cu vișine mereu au fost preferate de toți. Combinația între dulce și acrișor este varianta ideală de a cuceri pe oricine cu un asemenea tort. Tortul “Fagure” are un aspect original și frumos, iar gustul este de nedescris, este atât de fin că se topește în gură. Vă îndemnăm să-l faceți și voi, o să fie și pe placul vostru.

Ingredients

600 g Făină
250 g Unt
450 g Smântână dulce 10 %
200 g Zahăr
10 g Praf de copt
0,5 linguriță Bicarbonat de sodiu
8 g Zahăr vanilat
800 g Vișine congelate
3 linguri Amidon de porumb
700 g Smântână (30%)
100 g Zahăr pudră
90 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilat, apoi adăugați untul rece tăiat cubulețe și frământați până obțineți un aluat nisipos.
  2. În smântână adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați. Apoi adăugați în aluatul nisipos și frământați până se încorporează, frământați 5 minute până veți avea un aluat neted. Acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider pentru 30 de minute.
  3. Surgeți bine vișinele de suc și le puneți într-o cratiță la foc mic. În 50 ml din sucul de la vișine adăugați amidonul și amestecați bine. Adăugați amestecul în cratița cu vișine și amestecați. Fierbeți la foc mic până se va îngroșa. Transferați vișinele într-un bol și lăsați să se răcească complet.
  4. Puneți aluatul pe masa de lucru pudrată cu făină și îl împărțiți în 3 bucăți egale. Întindeți aluatul cu făcălețul și îl tăiați fășii lungi cu lățimea de 5-6 cm. În centrul fâșiei puneți vișine și lipiți marginile aluatului.
  5. Puneți rulourile într-o tavă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt, puneți rulourile în așa mod să formați o spirală. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200℃, timp de 12 minute, până devin aurii.
  6. Coaceți toate 4 foi și le ungeți cu smântână lichidă cât sunt fierbinți, astfel tortul va fi mai fin.
  7. Pregătiți crema. Într-un bol bateți smântâna cu zahărul pudră, până se îngroașă și devine pufoasă.
  8. Asamblați tortul. Pe prima foaie puneți crema, apoi pe rând foi, cremă, până finisați. Îmbrăcați tortul în cremă și dați la frigider pentru 6 ore. Decorați tortul cu ciocolată rasă și jeleuri.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments