Tort după o rețetă suedeză – nemaipomenit de gustos și perfect pentru ocazii speciale!

august 8, 2017

Rețeta acestui desert este una tradițională suedeză, conținând un blat pufos, cremă fină și delicioasă din brânză de vaci și glazură din ciocolată neagră. Când aveți prilejul să experimentați, acest tort probabil este cea mai bună variantă. Va fi îndrăgit de absolut toți.

Ingredients

200 g Făină
410 g Zahăr
6 bucăți Ouă
500 g Brânză de vaci
500 g Frișcă
100 ml Lapte
15 g Gelatină
3 linguri Apă
2 linguri Esență de vanilie
120 g Ciocolată neagră
75 g Unt
1 lingură Cacao

Instructions

  1. Mixați într-un bol ouăle. Adăugați treptat 200g. zahăr și mixați până consistența capătă culoarea albă. Adăugați făina și amestecați. Răspândiți aluatul într-o tavă de copt (30 cm x 40 cm). Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 20 minute.
  2. În bolul cu apă adăugați 10 g. zahăr și topiți pe baie de aburi.
  3. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Tăiați blatul în 3 părți egale. Ungeți fiecare bucată cu amestecul din apă cu zahăr.
  4. Topiți 100 g. ciocolata și untul pe baie de aburi. Turnați 1 linguriță esența de vanilie și amestecați. Răspândiți glazura din ciocolată pe bucățile de blat și puneți-le pentru 10 minute în frigider.
  5. Dizolvați gelatina în lapte. Lăsați-o 10 minute, apoi puneți amestecul în cuptorul cu microunde pentru 1 minută.
  6. Într-un robot de bucătărie puneți brânza și 200 g. zahăr. Adăugați 1 linguriță esență de vanilie și amestecați până consistența devine omogenă. Adăugați amestecul din gelatină. Puneți amestecul din brânză în frigider pentru 10 minute.
  7. Mixați frișca până consistența devine tare. Treptat adăugați amestecul din bânză.
  8. Pentru pregătirea tortului puneți la bază o bucată din blat cu glazură de ciocolată, răspândiți 1/3 din crema din brânză, apoi iar blatul cu glazură din ciocolată. La final răspândiți crema din brânză rămasă pe toată suprafața tortului. Presărați 20 g. ciocolată neagra rasă și cacao. Puneți tortul în frigider pentru o oră.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments