Tort după o rețetă suedeză – nemaipomenit de gustos și perfect pentru ocazii speciale!

Preparation time
120 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
7 people
Meal course
Desert
Posted on
200,00 g
Făină
410,00 g
Zahăr
6,00 bucăți
Ouă
500,00 g
Brânză de vaci
500,00 g
Frișcă
100,00 ml
Lapte
15,00 g
Gelatină
3,00 linguri
Apă
2,00 linguri
Esență de vanilie
120,00 g
Ciocolată neagră
75,00 g
Unt
1,00 lingură
Cacao
Tort după o rețetă suedeză – nemaipomenit de gustos și perfect pentru ocazii speciale!

Rețeta acestui desert este una tradițională suedeză, conținând un blat pufos, cremă fină și delicioasă din brânză de vaci și glazură din ciocolată neagră. Când aveți prilejul să experimentați, acest tort probabil este cea mai bună variantă. Va fi îndrăgit de absolut toți.

  1. Mixați într-un bol ouăle. Adăugați treptat 200g. zahăr și mixați până consistența capătă culoarea albă. Adăugați făina și amestecați. Răspândiți aluatul într-o tavă de copt (30 cm x 40 cm). Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 20 minute.
  2. În bolul cu apă adăugați 10 g. zahăr și topiți pe baie de aburi.
  3. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Tăiați blatul în 3 părți egale. Ungeți fiecare bucată cu amestecul din apă cu zahăr.
  4. Topiți 100 g. ciocolata și untul pe baie de aburi. Turnați 1 linguriță esența de vanilie și amestecați. Răspândiți glazura din ciocolată pe bucățile de blat și puneți-le pentru 10 minute în frigider.
  5. Dizolvați gelatina în lapte. Lăsați-o 10 minute, apoi puneți amestecul în cuptorul cu microunde pentru 1 minută.
  6. Într-un robot de bucătărie puneți brânza și 200 g. zahăr. Adăugați 1 linguriță esență de vanilie și amestecați până consistența devine omogenă. Adăugați amestecul din gelatină. Puneți amestecul din brânză în frigider pentru 10 minute.
  7. Mixați frișca până consistența devine tare. Treptat adăugați amestecul din bânză.
  8. Pentru pregătirea tortului puneți la bază o bucată din blat cu glazură de ciocolată, răspândiți 1/3 din crema din brânză, apoi iar blatul cu glazură din ciocolată. La final răspândiți crema din brânză rămasă pe toată suprafața tortului. Presărați 20 g. ciocolată neagra rasă și cacao. Puneți tortul în frigider pentru o oră.
  9. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*