Tort din clătite cu mix din fructe – un desert aspectuos, inedit și extrem de fin!

iunie 15, 2017

Încercați acestă rețetă extraordinară de tort din clătite ciocolătoase, care are un aspect unic și o savoare inegalabilă. Crema extrem de fină combinată perfect cu fructele acrișoare, oferă tortului un gust de milioane și un aspect atrăgător. Este un desert uimitor care merită încercat și care nu dă greși niciodată.

Ingredients

650 ml Lapte
50 g Unt
240 g Făină
2 bucăți Ouă
220 g Zahăr pudră
40 g Cacao
2 lingurițe Esență de vanilie
650 g Smântână
20 g Gelatină
50 g Coacăză neagră înghețată
50 g Coacăză roșie înghețată
50 g Căpșuni
90 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, 120 g. zahăr pudră și cacao, până se omogenizează.
  2. Apoi mixați într-un bol ouăle, untul topit, o linguriță esența de vanilie și adăugați 500 ml. lapte. Încorporați treptat mixul de făină și mixați bine aluatul.
  3. Într-o tigaie unsă cu unt, turnați aproximativ un polonic din aluatul de clătitr. Rumeniți clătitele pe ambele părți.
  4. Într-un bol amestecați smântâna, 100 g. zahăr pudră, o linguriță esență de vanilie și gelatina dizolvată în 150 ml. lapte, până se omogenizează compoziția.
  5. Puneți o clătită într-un bol mai adâncit, astfel încât să fie aranjată ca o punguță. Adăugați 3-4 linguri din crema preparată mai devreme, câteva pomușoare de coacăză neagră, roșie și câteva căpșune.
  6. Aranjați punguțele într-un inel de copt răcit (diametrul 20 cm) amplasat pe o farfurie, apoi turnați crema rămasă și nivelați-o. Dați tortul în frigider pentru 1-2 ore. Decorați toată suprafața cu ciocolată rasă.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments