Tort de iaurt cu ananas- cel mai gingaș tort fără coacere, merită să-l încercați!

februarie 20, 2018

Vă prezentăm o rețetă ușoară, rapidă și nu necesită coacere.Tortul de frișcă cu ananas este un desert proaspăt și extrem de delicios! Are un aspect foarte atrăgător și este excelent pentru a fi făcut simplu, fără a porni cuptorul!

Ingredients

800 g Felii ananas la conserva
200 g biscuiți Savoiardi
400 g Frișcă
500 g Iaurt de ananas/ Iaurt natural
3 linguri Lapte condensat
15 g Gelatină
100 ml Apă

Instructions

  1. Scurgeți sucul de ananas de la o conservă, într-un bol mic. Scufundați rapid fiecare biscuit în suc și puneți-i într-un inel detașabil (diametrul 22 cm), acoperiți cu biscuiți doar fundul platoului, pentru a forma baza de tort. În jurul formei detașabile puneți vertical feliile de ananas.
  2. Într-un bol puneți frișca și o mixați la viteză medie până devine destul de fermă. Apoi adăugați laptele condensat și amestecați bine cu telul, adăugați iaurtul de ananas și amestecați din nou. Taiați bucăți medii feliile de ananas de la o jumătate de conservă, (1 conservă de ananas opriți pentru decor). Adăugați bucățile de ananas la cremă și amestecați ușor cu spatula.
  3. Într-un bol mic dizolvați gelatina în apă rece, amestecați și lăsați să se umfle. Apoi încălziți la foc mic până se topește toată gelatina. Adăugați gelatina dezhidratată în cremă și amestecați bine până se încorporează tot. Turnați crema în formă peste blatul de biscuiți, nivelați bine și decorați cu felii de ananas. Dați la rece pentru 2-3 ore. Înainte de servire, scoateți inelul detașabil.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments