Tort de ciocolată cu sufleu de cafea – o gingășie cu aromată, delicioasă și dietetică!

iunie 15, 2017

Vă oferim o rețetă de tort de ciocolată cu sufleu de cafea, care este un desert perfect chiar și pentru cei care sunt la dietă. Nu conține gluten și are foarte puține calorii, iar gustul său fabulos întrece orice altă prăjitură complexă. Savurați acest desert magnific la o sărbătoare călduroasă în familie sau la o întilnire cu prietenii.

Ingredients

150 g Ciocolată neagră
110 g Unt
3 bucăți Ouă
200 g Zahăr
10 g Cacao
2 bucăți Gălbenușe de ou
12 g Amidon
160 ml Lapte
1 linguriță Esență de vanilie
1 lingură Cafea solubilă
10 g Gelatină
2 linguri Apă
240 ml Frișcă

Instructions

  1. Într-un bol puneți ciocolata și untul și dați bolul în cuptorul cu microunde, până se topește ciocolata. Adăugați treptat 3 gălbenușuri de ou în mixul de ciocolată topită, amestecând după fiecare, apoi încorporați cacao.
  2. Într-un bol bateți 3 albușuri de ou, până obțineți o spumă densă. Treptat încorporați 100 g. zahăr și mixați bine, până obțineți o bezea pufoasă.
  3. Adăugați treptat câte o lingură de bezea peste amestecul de ciocolată și amestecați bine cu ajutorul unei spatule, astfel încât compoziția să rămână la fel de pufoasă.
  4. Turnați compoziția obținută într-o tavă detașabilă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperaura de 180˚C, timp de 25-30 de minute.
  5. Într-un bol mixați 2 gălbenușuri, 100 g. zahăr și amidonul, până obțineți o cremă. Treptat încorporați laptele cald și fierbeți compoziția într-o cratiță la foc mic, amestecând în continuu, până capătă componența unei budinci. Luați cratița de pe foc, adăugați esența de vanilie, cafeaua, amestecați lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei.
  6. Turnați peste compoziția de cafea gelatina dizolvată în apă și amestecați. Într-un bol bateți frișca și încorporați-o treptat în compoziția de cafea. Puneți sufleul de cafea peste blatul de ciocolată, nivelați și dați tava în frigider pentru 4 ore. După ce scoateți tava din frigider presărați toată suprafața cu cacao.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments