Tort de biscuiti si piscoturi – un desert fără coacere de-a dreptul fascinant!!

mai 29, 2019

Vă prezentăm cel mai original tort de biscuiți fără coacere. Modul în care se aranjează biscuiții și pișcoturile fac această prăjitură să fie unică și originală. Este foarte fină, moale și extrem de delicioasă. Într-un timp record obțineți un desert fin, delicios și pe placul tuturor.

Ingredients

27 bucăți Biscuiți
20 bucăți biscuiți Savoiardi
1,5 l Lapte
2 bucăți Ouă
200 g Zahăr
1 linguriță Esență de vanilie
120 g Amidon de porumb
40 g Cacao

Instructions

  1. Asamblați prăjitura într-o tavă detașabilă cu dimensiunea (24x24cm). Înmuiați pe rând pișcoturile în 100 ml de lapte și aranjați-le în tavă în felul următor: aranjați un rând de pișcoturi, apoi un rând de biscuiți simpli, urmează iar un rând de pișcoturi și tot așa până umpleți toată tava.
  2. Pregătiți crema: într-o cratiță puneți la încălzit 1l de lapte. Într-un bol bateți ouăle cu zahărul și esența de vanilie, până se dublează în volum. Apoi adăugați amidonul de porumb amestecat cu cacao și amestecați bine cu telul. Adăugați 400 ml de lapte și amestecați până obțineți o compoziție fără cocoloașe.
  3. Turnați amestecul de ouă cu amidon în cratița cu laptele încălzit și amestecați bine. Gătiți la foc mediu până se îngroașă compoziția. Luați de pe foc și lăsați crema 5 minute la răcit, amestecânt periodic. Apoi turnați atent crema peste biscuiții aranjați în rânduri. Nivelați și dați la frigider pentru 8 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments