Tort de biscuiți fără coacere – un desert extra rapid și super delicios!

mai 15, 2019

Dacă nu aveți timp să stați la bucătărie, dar vă doriți să preparați un desert delicios cu care veți încânta toți oaspeții. Atunci această rețetă este ideală pentru voi! Vă propunem să încercați acest tort de biscuiți, nu necesită coacere și este nemaipomenit de delicios ce se topește în gură.

Ingredients

400 g Biscuiți din cacao
400 g Biscuiți

Ingredients for Cremă

500 ml Lapte
60 g Zahăr
2 bucăți Gălbenușuri de ou
2 linguri Amidon
50 g Unt
1 plic Zahăr vanilat
80 g Ciocolată neagră
200 ml Frișcă lichidă 33%

Ingredients for Crema de frișcă

200 g Frișcă lichidă
4 linguri Zahăr pudră

Ingredients for Glazură

100 ml Frișcă
70 g Ciocolată neagră 55%

Ingredients for Decor

30 g Fistic

Instructions

  1. Puneți într-o cratiță zahărul, adăugați gălbenușurile, amidonul de porumb și amestecați bine. Apoi turnați laptele încălzit, amestecați și puneți amestecul la fiert până se îngroașă, amestecând continuu.
  2. Luați de pe foc, adăugați untul, zahărul vanilat și ciocolata neagră tocată mărunt. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați treptat frișca lichidă și mixați până se încorporează toată. Dați crema la rece.
  3. Tapetați o cratiță cu diametrul (20 cm) cu folie de plastic și începeți să asamblați tortul: ungeți biscuiții cu cacao și biscuiții simpli pe o parte cu cremă. Aranjați vertical pe straturi biscuiții. Puneți un biscuit cu cacao uns cu cremă, apoi un biscuit simplu uns cu cremă și tot așa până finisați primul strat.
  4. Apoi puneți în felul următor al doilea strat, păstrând ordinea un biscuit cu cacao și un biscuit simplu. Procedați în acest mod până terminați toți biscuiții și umpleți cratița. Acoperiți cu folie de plastic și dați la rece pentru 8 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  5. Răsturnați tortul de biscuiți pe un platou și înlăturați folia de plastic. Într-un bol bateți frișca lichidă cu zahărul pudră până devine fermă. Îmbrăcați tortul în întregime cu frișca bătută și-l dați la rece pentru 20 de minute.
  6. Preparați glazura: puneți ciocolata mărunțită într-un bol și adăugați frișca lichidă fierbinte. Lăsați 1 minut și amestecați până se topește. Turnați glazura pe suprafața tortului și nivelați cu o spatulă.
  7. Glazura trebuie să curgă ușor pe marginea tortului. Decorați marginea tortului cu fistic și dați la rece până se întărește glazura, circa 20-30 de minute.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments