Tort cu mousse de căpșuni și fulgi de cocos – cel mai gingaș și aromat desert!

Preparation time
30 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
6-8 people
Meal course
Desert
Posted on
2,00 bucăți
Ouă
60,00 g
Făină
2,00 linguri
Amidon
120,00 g
Zahăr pudră
3,00 g
Esență de vanilie
50,00 g
Fulgi de cocos
0,50 linguriță
Praf de copt
300,00 g
Capșuni congelate
300,00 g
Brânză de vaci
240,00 g
Frișcă
10,00 g
Zahăr vanilat
3,50 lingurițe
Gelatină
90,00 g
Ciocolată albă
150,00 ml
Apă
Tort cu mousse de căpșuni și fulgi de cocos – cel mai gingaș și aromat desert!

Acest tort cu mousse de căpșuni și fulgi de cocos, este un tort simplu de realizat, din categoria rețetelor cu fructe. Căpșunile pe lângă gustul lor delicios mai sunt și benefice organismului. Blatul de fulgi de cocos este foarte aromat și se combină perfect cu mousse-ul de căpșuni și glazura de ciocolată albă. Nu stați mult pe gânduri și treceți la treabă, o să obțineți o bunătate de tort.

  1. Puneți ouăle într-un bol și le mixați bine până se dublează în volum, adăugați 80 g de zahăr pudră, esența de vanilie și mixați bine. Cerneți direct în bol, făina, amidonul și praful de copt, mixați la viteză mică, apoi adăugați 40 g fulgi de cocos și amestecați cu o spatulă. Turnați aluatul într-o tavă (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul încins la 180℃ pentru 20 de minute.
  2. Pregătiți mousse-ul de căpșuni: mai întâi deshidratați gelatina în apă rece și lăsați să se umfle. Apoi dați căpșunile prin blender și faceți un pireu. Adăugați brânza și mixați până devine un amestec omogen.
  3. Bateți 150 ml de frișcă cu zahărul vanilat până se întărește, apoi adăugați 4 linguri de zahăr pudră și mixați bine. Adăugați frișca bătută la amestecul de căpșuni cu brânză și amestecați ușor cu spatula. Dați la frigider 10 minute. Topiți gelatina și o adăugați la mousse-ul de brânză, amestecați bine cu spatula și dați la frigider pentru 10 minute.
  4. Tăiați blatul de tort în două foi. În tava detașabilă puneți prima foaie de tort și adăugați mousse-ul de căpșuni, nivelați bine și puneți a doua foaie de tort. Dați la frigider 10 minute cât faceți glazura.
  5. În ciocolata albă adăugați 90 g de frișcă fierbinte și amestecați bine până se topește ciocolata, lăsați 3 minute. Apoi glazurați peste tort, nivelați și dați la frigider pentru 2-3 ore. Când s-a întărit glazura presărați tortul cu 10 g de fulgi de cocos.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*