Tort cu fructe și brânză proaspătă- un deliciu ideal pentru copiii dumneavoastră!

decembrie 7, 2017

Copiii voștri deseori nu vor să mănânce brânză proaspătă? Îți propunem să faci acest tort cu fructe și brânză! Blatul de vanilie este pufos și umed de la sirop, iar crema cu fructe este atât de delicioasă și fină, că nici n-o să-și dea seama că e cu brânză. Acest tort va deveni preferatul copiilor.

Ingredients

5 bucăți Ouă
160 g Făină
160 g Zahăr
170 g Zahăr pudră
10 g Zahăr vanilat
400 g Brânză de vaci
500 g Piersici în suc propriu
500 g Frișcă
25 g Gelatină
200 ml Suc de la piersici
40 g Fulgi de migdale

Instructions

  1. Pregătiți blatul. Într-un bol puneți ouăle și o priză de sare. Mixați la viteză medie timp de câteva minute, apoi adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Mixați până se dulbează în volum. Adăugați făina în două reprize și amestecați ușor cu spatula de sus în jos.
  2. Turnați aluatul într-o tavă (diametrul 22 cm), tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul preaîncălzit la temperatura de 175°C, timp de 40 minute.
  3. Scoateți blatul din tavă și transferați-l pe un grătar de inox. Lăsați la răcit minim 3 ore. Pregătiți crema. Înfierbântați 200 ml de suc și amestecați bine cu gelatina.
  4. Într-un bol puneți brânza cu 150 g zahăr pudră și amestecați cu un blender, până obtineți o compoziție fină. Adăugați gelatina deshidratată și mai mixați până devine o compoziție pufoasă. Dați la frigider pentru 30 de minute. Între timp tăiați 400 g de piersici în cubulete mici.
  5. Mixați bine frișca cu 20 g zahăr pudră, până se întărește. Adăugați treptat 350 g frișcă bătută la crema de brânză, la final puneți cubulețele de piersici și amestecați ușor cu spatula.
  6. Asamblați tortul. Tăiați blatul de tort în 3 foi, coaja să fie de 0,5 cm , iar celelalte 2 foi egale. Însiropați cu suc prima foaie și repartizați uniform jumătate din cantitatea de cremă. Puneți a doua foaie de tort, însiropați și repartizați toată crema.
  7. Puneți tortul într-un inel detașabil și dați la frigider pentru 2-3 ore, până când se întărește crema. Îmbrăcați tortul în crema rămasă de frișcă (150g). Deasupra decorați cu foaia de tort cu grosimea de 0.5 cm, tăiată în 12 bucăți. Ungeți bucățile cu suc și presurați cu fulgii de migdale.
  8. Decorați tortul împrejur cu fulgi de migdale și bucățele de piersici. Deasupra tortului decorați cu felii de piersici.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments