Tort cu căpșuni “Fraisier” – o perlă a patiseriilor franțuzești!

iunie 6, 2017

Este o prăjitură compusă din pandișpan pufos și o mulțime de căpșuni în cremă de vanilie delicioasă, care este un clasic al patiseriilor frațuzești. Acest tort uimitor poate să dea acea notă specială timpului dedicat pentru pauza de ceai, unei seri în familie sau unei cine romantice.

Ingredients

6 bucăți Ouă
300 g Zahăr
50 g Făină
70 g Amidon
1 linguriță Praf de copt
2 Pliculețe Zahăr vanilat
400 ml Lapte
200 g Unt
50 ml Apă
10 g Gelatină
500 g Căpșuni
50 g Ciocolată neagră
10 linguri Sirop de zahăr

Instructions

 1. Într-un bol mixați 3 albușuri, până obțineți o spumă densă, apoi treptat încorporați 50 gr. zahăr și mixați, până obțineți o bezea.
 2. Într-un bol amestecați făina, 25 gr. amidon și praful de copt. Mixați 3 gălbenușuri cu 50 gr. zahăr și 1 pachețel zahăr vanilat, până obțineți o cremă densă. Amestecați mixul de făină cernut cu compoziția de gălbenușuri, apoi trepat încorporați bezeaua.
 3. Turnați aluatul obținut în două tave detașabile (diametrul 20 cm) tapetate cu hârtie de copt și dați-le în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, timp de 12-15 minute.
 4. Într-o cratiță la foc mic amestecați laptele, 1 pachețel zahăr vanilat și amestecați până se topește zahărul.
 5. Mixați în alt bol 3 ouă, 100 gr. zahăr, un pachețel zahăr vanilat și restul amidonului cernut, până se omogenizează compoziția. Turnați amestecul obținut peste lapte, amestecând în continuu ca să nu rămână cocoloașe.
 6. Fierbeți amestecul la foc mic, până capătă consistența unei budinci. Apoi luați cratița de pe foc, adăugați 100 gr. unt și mixați. Acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit adăugați încă 100 gr. unt și gelatina dizolvată în apă și mixați din nou.
 7. Folosiți unul din blaturi ca bază pentru tort, atașându-l la inelul unei tave detașabile (diametrul 20 cm), învelit în folie alimentară.
 8. Aranjați pe margina tavei jumătăți de căpșuni,turnați câteva linguri de sirop de zahăr peste blat și acoperiți cu căpșuni întregi.
 9. Turnați peste căpșuni ¾ din crema preparată mai devreme și nivelați. Acoperiți cu al doilea blat, turnați câteva linguri de sirop de zahăr și adăugați crema rămasă deasupra. Acoperiți tava cu folie alimentară și dați-o în frigider pentru 8 ore.
 10. Scoateți tava din frigider, presărați cu ciocolata rasă și decorați cu câteva felii de căpșuni.
 11. Savurați cu plăcere!

0 comments