Tort cu blat din morcovi și cremă cu miez de nucă – un amestec de arome și savori nemaipomenite!

mai 26, 2017

Vă prezentăm o rețetă de tort pe blat cu morcovi și cremă delicioasă din miez de nucă, care o să vă impresioneze nu doar prin aspectul său apetisant, dar și prin gustul său spectaculos. Este un desert perfect pentru orice sărbătoare, cu care veți uimi toți oaspeții și veți primi doar laude și mulțumiri. Încercați această rețetă inedită, care la prima vedere pare a fi un desert complex, dar cu puțină îndemânare și răbdare, obțineți o adevărată capodoperă culinară.

Ingredients

400 g Făină
400 g Zahăr
0.3 linguriță Sare
2 lingurițe Bicarbonat de sodiu
2 lingurițe Scorțișoară
300 ml Ulei rafinat
4 bucăți Ouă
250 g Morcovi
300 g Miez de nucă
660 g Cremă de brînză
300 g Lapte condensat
2 lingurițe Esență de vanilie
20 g Gelatină
100 ml Apă
90 g Unt
500 g Zahăr pudră
300 g Frișcă bătută

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina, zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara. Adăugați ouăle, uleiul și mixați, până se omogenizează. Încorporați morcovul ras și 100 g. miez de nucă măcinat.
  2. Turnați aluatul în două tave (diametrul 26 cm) unse cu unt și tapetate cu făină. Dați tavele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 30 de minute.
  3. Într-un bol mixați 570 g. cremă de brânză, o linguriță esență de vanilie, laptele condensat și gelatina dizolvată în apa rece.
  4. Turnați crema obținută peste unul din blaturi, nivelați și puneți al doilea strat de blat deasupra. Dați tava în frigider pentru o oră.
  5. Într-un bol mixați 190 g. cremă de brânză, untul, zahărul pudră, o linguriță esență de vanilie și 200 g. miez de nucă măcinat.
  6. Ungeți toată suprafața tortului cu crema obținută și cu ajutorul unei pungi pentru ornat decorați suprafața tortului cu frișca bătută.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments