Tort ciocolătos cu nutella- cel mai reușit și gustos desert ciocolătos!

decembrie 5, 2017

Acest tort cu siguranță va deveni preferatul iubitorilor de ciocolată. Combinația dintre blatul umed de ciocolată și crema fină de mascarpone cu nutella îi dă un gust nemaipomenit de gustos. Este perfect pentru masa de Crăciun și vă garantăm că toți invitații vor savura cu mare plăcere din deliciosul tort ciocolătos. Se face atât de simplu și cu această rețetă nu o sa dai greș niciodată.

Ingredients

150 g Făină
170 g Unt
6 bucăți Ouă
30 g Cacao
300 g Zahăr
6 g Praf de copt
20 ml Suc de vișină
500 g Mascarpone
600 ml Frișcă
300 g Nutella
2 linguri Zahăr pudră

Instructions

  1. Preparați blatul. Într-un bol mixați bine ouăle cu zahărul, până se face o spumă albă, apoi adăugați untul topit și mai mixați 2 minute.
  2. Peste compoziția de ouă adăugați făina, cacao, praful de copt, care au fost cernute, mixați 1 minut.
  3. Puneți aluatul într-o tavă (diametrul 20 cm), și dați la cuptorul încins la temperatura de 180℃, pentru 40 de minute. Scoateți blatul din tavă și transferați-l pe un grătar de inox. Lăsați la răcit minim 2 ore.
  4. Pregătiți crema. Într-un bol adăugați 500 ml de frișcă, mascarpone și mixați la viteză medie. Când crema se îngroașă adăugați nutella și mai mixați 1 minut.
  5. Asamblați tortul. Tăiați blatul de tort în 3 foi egale. Însiropați cu suc prima foaie și puneți crema cu un sac de patiserie. Puneți a doua foaie de tort, însiropați și iar puneți cremă, suprapuneți a treia foaie, o insiropați și o ungeți ușor cu cremă. Dați la frigider pentru 10 ore.
  6. Într-un bol bateți 100 g de frișcă cu zahărul pudră, până devine fermă. Îmbrăcați tortul în crema albă și decorați cu ornamente comestibile, bomboane și marshmallow.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments