Tort ciocolătos cu nutella- cel mai reușit și gustos desert ciocolătos!

Preparation time
40 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
mediu
Serves
8-9 people
Meal course
Desert
Posted on
150,00 g
Făină
170,00 g
Unt
6,00 bucăți
Ouă
30,00 g
Cacao
300,00 g
Zahăr
6,00 g
Praf de copt
20,00 ml
Suc de vișină
500,00 g
Mascarpone
600,00 ml
Frișcă
300,00 g
Nutella
2,00 linguri
Zahăr pudră
Tort ciocolătos cu nutella- cel mai reușit și gustos desert ciocolătos!

Acest tort cu siguranță va deveni preferatul iubitorilor de ciocolată. Combinația dintre blatul umed de ciocolată și crema fină de mascarpone cu nutella îi dă un gust nemaipomenit de gustos. Este perfect pentru masa de Crăciun și vă garantăm că toți invitații vor savura cu mare plăcere din deliciosul tort ciocolătos. Se face atât de simplu și cu această rețetă nu o sa dai greș niciodată.

  1. Preparați blatul. Într-un bol mixați bine ouăle cu zahărul, până se face o spumă albă, apoi adăugați untul topit și mai mixați 2 minute.
  2. Peste compoziția de ouă adăugați făina, cacao, praful de copt, care au fost cernute, mixați 1 minut.
  3. Puneți aluatul într-o tavă (diametrul 20 cm), și dați la cuptorul încins la temperatura de 180℃, pentru 40 de minute. Scoateți blatul din tavă și transferați-l pe un grătar de inox. Lăsați la răcit minim 2 ore.
  4. Pregătiți crema. Într-un bol adăugați 500 ml de frișcă, mascarpone și mixați la viteză medie. Când crema se îngroașă adăugați nutella și mai mixați 1 minut.
  5. Asamblați tortul. Tăiați blatul de tort în 3 foi egale. Însiropați cu suc prima foaie și puneți crema cu un sac de patiserie. Puneți a doua foaie de tort, însiropați și iar puneți cremă, suprapuneți a treia foaie, o insiropați și o ungeți ușor cu cremă. Dați la frigider pentru 10 ore.
  6. Într-un bol bateți 100 g de frișcă cu zahărul pudră, până devine fermă. Îmbrăcați tortul în crema albă și decorați cu ornamente comestibile, bomboane și marshmallow.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*