Tort “Ceresc” – un desert aerat, moale și extrem de aspectuos, sigur nu ați gustat un tort mai gustos!

Preparation time
50 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
6-7 people
Meal course
Desert
Posted on
4,00 bucăți
Ouă
100,00 g
Unt
125,00 g
Făină
350,00 g
Zahăr
30,00 ml
Lapte
2,00 Pliculețe
Zahăr vanilat
0,50 linguriță
Praf de copt
80,00 g
Fulgi de migdale
300,00 g
Coacăză congelată
30,00 g
Amidon de porumb
300,00 ml
Frișcă
50,00 g
Zahăr pudră
Tort “Ceresc” – un desert aerat, moale și extrem de aspectuos, sigur nu ați gustat un tort mai gustos!

Acest tort este o adevărată operă culinară, nu doar pentru că are un aspect fabulos, dar și pentru că savoarea sa o dată gustată nu o veți putea uita nicicând. Are o textură aerată, moale și cremoasă, iar combinația dintre coacăză acrișoară și frișca dulce este nemaipomenită.

  1. Într-un bol mixați untul la temperatura camerei cu 100 g. zahăr și un pachețel de zahăr vanilat, apoi treptat încorporați 4 gălbenușuri, mixând după fiecare. Turnați laptele și mixați timp de încă 3-5 minute.
  2. Încorporați făina cernută și amestecată cu praful de copt. Împărțiți egal aluatul obținut în două tave detașabile (diametrul 20 cm) tapetate cu hârtie de copt.
  3. Într-un bol mixați albușurile, până obțineți o spumă pufoasă, apoi încorporați 200 g. zahăr și mixați, până obțineți o bezea densă. Puneți bezeaua peste stratul de aluat în ambele tave egal. Apoi presărați deasupra fulgii de migdale și dați tavele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 20 de minute.
  4. Unul din blaturi tăiați-l în 8 triunghiuri aproximativ egale. Lăsați ambele blaturi să se răcească complet la temperatura camerei.
  5. Zeama care o lasă coacăza în timp ce se dezgheață, amestecați-o cu amidonul bine, să nu rămână cocoloașe. Apoi turnați-o în cratița în care fierbe coacăza cu 50 g. zahăr și amestecați rapid. Luați cratița de pe foc, când compoziția deja începe să se îngroașe.
  6. Puneți budinca obținută peste blatul întreg, apoi adăugați frișca bătută cu zahărul pudră. Iar la final acoperiți cu blatul tăiat și dați-l în frigider pentru o oră.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*