Tort aperitiv “Napoleon” – un deliciu ce va fi pe placut tuturor!

Preparation time
60 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
7 people
Meal course
Prânz
Posted on
800,00 g
Aluat foietaj
2,00 bucăți
Ouă
300,00 g
Ciuperci marinate
150,00 g
Șuncă
1,00 bucată
Morcov
1,00 bucată
Ceapă
1,00 bucată
Cățel de usturoi
400,00 g
Maioneză
350,00 g
Brânză topită
100,00 g
Salam uscat
4,00 linguri
Mărar
0,30 linguriță
Piper negru măcinat
100,00 g
Cașcaval
50,00 g
Masline negre fără sâmburi
Tort aperitiv “Napoleon” – un deliciu ce va fi pe placut tuturor!

Este o rețetă de tort neobișnuit, care ete format din câteva straturi total diferite, dar care în combinație oferă tortului un gust spectaculos. Acest tort inedit are o consistență moale și cremoasă cum n-ați mai încercat,până acum. Îl puteți servi de minune atât pe masa de sărbătoare, cât și la un prânz copios în sânul familiei.

  1. Întindeți aluatul foietaj pe masa tapetată cu făină și tăiați din el 5 discuri cu diametrul de 20 cm. Puneți discurile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și împungeți cu o furculiță toată suprafața lor. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 15-20 de minute. Puneți primul disc rumenit pe o farfurie.
  2. Într-un bol amestecați ouăle fierte și date prin răzătoare cu cașcavalul ras, usturoiul pisat și două linguri de maioneză. Adăugați amestecul obținut peste primul strat de aluat și acoperiți cu al doilea.
  3. Într-un bol amestcați șunca tăiată cubulețe, piperul, 2 linguri mărar tăiat mărunt și 2 linguri de maioneză. Adăugați amestecul obținut peste al doilea strat de aluat și acoperiți cu al treilea.
  4. Adăugați deasupra ciupercile marinate tăiate cuburi și amestecate cu 2 linguri de maioneză. Acoperiți cu al patrulea strat de aluat.
  5. Ceapa tăiată cuburi rumeniți-o într-o tigaie cu ulei încins împreună cu morcovul ras, apoi amestecați legumele într-un bol cu 2 linguri de maioneză. Adăugați compoziția peste stratul de aluat și acoperiți-l cu ultimul strat de aluat. Acoperiți tortul cu folie alimetară și dați-l în frigider pentru 3 ore.
  6. Într-un bol amestceați brânza topită cu maioneza rămasă și ungeți tortul pe toată suprafața de jur împrejur și dați-l în frigider pentru 12 ore. Decorați suprafața tortului cu salam uscat, mărar, măsline negre și cașcaval feliat.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*