Toarna un pic de Cola si nu astepta sa te invete altii acest truc.

octombrie 23, 2019

Aceasta rețetă este ideală pentru cei care preferă deserturile cu cacao sau ciocolatăPrăjitură cu cacao este simplă și ușor de preparat. Convenabilă și în același timp delicioasă. Chiar Vă recomand să o încercați.

Ingredients

2 bucăți Ouă
250 g Zahăr
4 linguri Dulceață de prune
100 g Cacao
250 g Făină
250 ml Lapte
1 linguriță Bicarbonat de sodiu

Ingredients for Glazură

200 g Ciocolată neagră
50 ml Frișcă lichidă

Ingredients for Cremă

150 ml Lapte
1 pachet Spumă pentru deserturi cu gust de frișcă

Ingredients for Însiropare

200 ml Coca Cola

Ingredients for Decor

50 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Mixați ouăle cu zahărul și gemul de prune. Într-un bol cu făină puneți cacao și bicarbonatul de sodiu, încorporați ingredientele cu ajutorul unui tel, apoi le adăugați peste compoziția obținută și mixați, periodic adăugați lapte, finalizați de mixat când obțineți o masă cu consistență omogenă.
  2. Turnați compoziția de blat intr-o tava cu dimensiunele 23x35 cm ,unsă și tapetată cu făină și se dă la copt pentru 25 minute la temperatura de 180°C. După ce s-a copt blatul se lasă la răcit 15 minute, apoi se taie în bucăți pătrate și se insiropati cu Coca-Cola. Scoateți cu grijă bucățile de blat și așezațile pe o tavă.
  3. Într-un bol puneți frișcă și ciocolată , puneți-le la baia de aburi până se topește tot, și turnați compoziția obținută peste suprafața prăjiturii și uniformizare pe toată suprafața, puneți la frigider pentru 15 minute.
  4. Între timp pregătiți crema, peste laptele fiert și răcit se adaugă pachețelul de frișcă și se mixează până obținem o masă pufoasă, o punem la frigider pentru 5 min. Cu ajutorul unui coș de bucătărie ( poș cu dui) adăugați crema peste fiecare bucată.
  5. Pentru decor folosim ciocolată. Savurați cu plăcere!

0 comments