Te va face să uiti de cuptor! Un tort ce va face furori printre oaspeti!

august 13, 2020

Aceasta este reţeta unui tort care te va face să uiţi de cuptor, deoarece se prepară fără coacere, doar cu folosirea aragazului. Blaturile cu cacao sunt prăjite pe tigaie în stilul clătitelor. Este un desert care se prepară mai simplu decât crezi şi are doar 4 blaturi, însoţite de cremă şi acoperite cu glazura de ciocolată. Puteţi decora tortul după bunul plac.

Ingredients for Blat

3 bucăți Ou
100 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
70 g Ulei rafinat
200 ml Lapte
300 g Făină
40 g Cacao

Ingredients for Cremă

2 pachet Mix de cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie
800 ml Lapte rece
50 g Ciocolată neagră
30 ml Frișcă lichidă
10 g Unt

Instructions

  1. Puneţi 3 ouă într-un bol şi adăugaţi zahăr, zahăr vanilat, bateţi bine cu un tel şi încorporaţi treptat uleiul. Adăugaţi laptele, făina crenută şi cacao, amestecaţi bine cu telu până obţineţi o masă omogenă. Ungeţi o tigaie cu diametrul de 24 cm cu unt sau ulei de prăjit. Puneţi ¼ din compoziţia de cacao în tigaie şi nivelaţi astfel încât să obţineţi un blat. Prăjiţi blatul pe ambele părţi. Nu uitaţi să diluaţi compoziţia de cacao cu puţin lapte. Din compoziţia cu cacao trebuie să obţineţi 4 blaturi.
  2. Pentru cremă este necesar să puneţi într-un bol crema pentru prăjituri, laptele, frişca lichidă şi mixaţi bine până obţineţi o cremă consistentă.
  3. Însiropaţi primul blat cu un amestec din apă, zahăr şi vanilie, adăugaţi un strat generos de cremă, apoi puneţi şi al 2-lea blat pe care, la fel, îl însiropaţi, adăugaţi stratul de cremă. Procedaţi la fel până la ultimul blat. După ce aţi pus ultimul blat, acoperiţi toată suprafaţa tortului, inclusiv şi marginile cu crema rămasă. Nivelaţi crema cu o spatulă, astfel încât tortul să capete un aspect îngrijit. Puteţi decora tortul după bunul plac.
  4. Pentru glazura de ciocolată: topiţi ciocolata neagră şi untul, apoi puneţi deasupra tortului. Puteţi presăra deasupra şi nişte fulgi de migdale. Daţi tortul la frigider pentru 2 h.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments