Tartă cu lămâie și bezea- un desert delicios cu un aspect original și arătos.

decembrie 12, 2017

Această tartă este atât de fină și gustoasă că nu o poți refuza. Are un blat pufos și o cremă fină de lămâie, iar stratul de albuș este atât de pufos că se topește în gură. Merită s-o încercați și voi într-o zi frumoasă de Duminică și să o savurați alături de persoanele dragi, vor aprecia gustul acestei tarte și talentul vostru în ale gătitului.

Ingredients

250 g Făină
4 linguri Zahăr pudră
1 bucată Ou
3 linguri Smântână
120 g Unt
250 ml Apă
225 g Zahăr
10 g Coajă de lămâie
50 ml Suc de lămâie
25 g Unt
3 bucăți Gălbenușuri de ou
30 g Amidon
3 bucăți Albușuri de ou
1 plic Sare

Instructions

  1. Într-un bol adăugați făina, untul, zahărul pudră, 1 ou, smântâna și frământați un aluat moale.
  2. Ungeți cu unt tava (diametru 20 cm) și întindeți aluatul în tavă, ridicați din aluat și pe peretii tavei. Dați la congelator pentru 10 minute.
  3. Acoperiți aluatul cu folie de aluminiu, repartizați uniform năut sau boabe de fasole. Ccoaceți în cuptorul încălzit la temperatura de 200°C, timp de 10 minute. Apoi scoateți boabele și folia de aluminiu și mai coaceți încă 10 minute, până se rumenește.
  4. Într-o cratiță turnați 200 ml apă, sucul de lămâie, 150 g zahăr, coaja de lămâie și untul. Amestecați până aduceți compoziția la fierbere.
  5. Într-un bol separat amestecați amidonul cu 50 ml de apă și adăugați la compoziția fierbinte, amestecați și lăsați 5 minute la răcit.
  6. Bateți 3 gălbenușuri de ou, adăugați la compoziția de lămâie și amestecați. Puneți iar la foc până se îngroașă, amestecând continuu. Lăsați la răcit.
  7. Într-un bol bateți albușul de ou cu un praf de sare, cand devine alb, adăugați treptat 75 g zahăr și mixați până devine lucios.
  8. Peste aluat puneți crema și cu lingura puneți compoziția de albuș bătut. Coaceți în cuptorul încins la 180°C, timp de 15 minute, până se rumenește ușor. Tarta se lasă la răcit.
  9. Savurați cu plăcere!

0 comments