Tartă cu lămâie și bezea- un desert delicios cu un aspect original și arătos.

Preparation time
20 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
250,00 g
Făină
4,00 linguri
Zahăr pudră
1,00 bucată
Ou
3,00 linguri
Smântână
120,00 g
Unt
250,00 ml
Apă
225,00 g
Zahăr
10,00 g
Coajă de lămâie
50,00 ml
Suc de lămâie
25,00 g
Unt
3,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
30,00 g
Amidon
3,00 bucăți
Albușuri de ou
1,00 plic
Sare
Tartă cu lămâie și bezea- un desert delicios cu un aspect original și arătos.

Această tartă este atât de fină și gustoasă că nu o poți refuza. Are un blat pufos și o cremă fină de lămâie, iar stratul de albuș este atât de pufos că se topește în gură. Merită s-o încercați și voi într-o zi frumoasă de Duminică și să o savurați alături de persoanele dragi, vor aprecia gustul acestei tarte și talentul vostru în ale gătitului.

  1. Într-un bol adăugați făina, untul, zahărul pudră, 1 ou, smântâna și frământați un aluat moale.
  2. Ungeți cu unt tava (diametru 20 cm) și întindeți aluatul în tavă, ridicați din aluat și pe peretii tavei. Dați la congelator pentru 10 minute.
  3. Acoperiți aluatul cu folie de aluminiu, repartizați uniform năut sau boabe de fasole. Ccoaceți în cuptorul încălzit la temperatura de 200°C, timp de 10 minute. Apoi scoateți boabele și folia de aluminiu și mai coaceți încă 10 minute, până se rumenește.
  4. Într-o cratiță turnați 200 ml apă, sucul de lămâie, 150 g zahăr, coaja de lămâie și untul. Amestecați până aduceți compoziția la fierbere.
  5. Într-un bol separat amestecați amidonul cu 50 ml de apă și adăugați la compoziția fierbinte, amestecați și lăsați 5 minute la răcit.
  6. Bateți 3 gălbenușuri de ou, adăugați la compoziția de lămâie și amestecați. Puneți iar la foc până se îngroașă, amestecând continuu. Lăsați la răcit.
  7. Într-un bol bateți albușul de ou cu un praf de sare, cand devine alb, adăugați treptat 75 g zahăr și mixați până devine lucios.
  8. Peste aluat puneți crema și cu lingura puneți compoziția de albuș bătut. Coaceți în cuptorul încins la 180°C, timp de 15 minute, până se rumenește ușor. Tarta se lasă la răcit.
  9. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*