Supă de pui cu găluște de griș – ideală pentru sezonul rece!

Preparation time
15 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Prânz
Posted on
500,00 g
Carne de pui
2,00 l
Apă
30,00 g
Rădăcină de țelină
2,00 bucăți
Morcovi
2,00 bucăți
Rădăcină de pătrunjel
1,00 bucată
Ceapă
2,00 lingurițe
Sare
2,00 bucăți
Ouă
100,00 g
Griș
Supă de pui cu găluște de griș – ideală pentru sezonul rece!

Supa de pui este varianta perfectă atunci când vrei mai repede să scapi de răceală! Această rețetă este simplă de preparat și are un gust uimitor. Găluștele de griș compleatează perfect supa de pui. Mâncând această supă, nu vei mai vrea și felul doi, pentru că vei mânca două porții de supă, așa este de gustoasă.

  1. Într-o cratiță încăpătoare turnați apă, adăugați 1 linguriță de sare și o puneți la foc mediu. În momentul când apa începe să fiarbă, stingeți focul și scufundați bucățile de carne în apă clocotită. După 40 de secunde scoateți carnea din cratiță, o spălați rapid sub un jet de apă rece.
  2. Într-o cratiță mare adăugați 2 litri de apă rece și o linguriță de sare și bucățile de carne. Fierbeți carnea pe foc foarte mic, 30 de minute, având grijă să îndepărtați spuma formată la suprafață. După 30 de minute adăugați în supă legumele curățate, spălate și taiate în două. Continuați să fierbeți supa, până carnea de pui este fiartă.
  3. Spargeți ouăle într-un bol și le bateți 2 minute, până când se omogenizează perfect. Adăugați treptat grișul în compoziția de ouă și amestecați bine cu o furculiță. Aluatul găluștelor este gata în momentul în care dacă treceti cu furculița prin el urmele lăsate de aceasta sunt vizibile. Îl lăsați 5 minute să se umfle grișul.
  4. Înmuiați o lingură în supă și formați găluște lunguiețe din aluatul de griș. Adăugați găluștele în supa care fierbe pe foc foarte mic, lăsați la fiert încă 10 minute. După ce găluștele au fiert, serviți supa de pui cu puțin pătrunjel tocat.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*