Supă-cremă de linte cu crutoane – o mâncare caldă, cremoasă și suficient de condimentată!

Preparation time
75 mins
Cooking time
50 mins
Difficulty
uşor
Serves
3 people
Meal course
Prânz
Posted on
200,00 g
Linte roșie
1,00 bucată
Ceapă
100,00 g
Rădăcină de țelină
1,00 bucată
Morcov
1,00 bucată
Ardei gras
1,00 linguriță
Boia de ardei dulce
1,00 linguriță
Pătrunjel
2,00 linguri
Pulpă de tomate
20,00 g
Crutoane
Supă-cremă de linte cu crutoane – o mâncare caldă, cremoasă și suficient de condimentată!

Preparați această supă-cremă de linte, care este o sursă bogată de fibre și are mari beneficii asupra sistemului digestiv. Este un fel de mâncare caldă, dietetică și aromată, care o puteți servi de minune și în zilele de post. Această supă este o rețetă tradițional turcească și poate fi preparată în mai multe feluri.

  1. Într-o cratiță cu 2 litri de apă puneți lintea bine clătită în câteva ape, rădăcina de țelină tăiată cuburi și jumate de ceapa tăiată în cuburi mai mari. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins puneți jumate de ceapă tăiată cubulețe, ardeiul gras tăiat cuburi și morcovul tăiat în felii. Lăsați legumele să se gătească timp de 2-3 minute, apoi adăugați pasta de roșii.
  3. Turnați compoziția de legume în cratița cu lintea deja fiartă. Asezonați cu sare și boia de ardei dulce. Lăsați supa să mai fiarbă la foc mic 10-15 minute.
  4. Puneți supa într-un robot de bucătărie și mixați, până capătăt o consistență omogenă și cremoasă. Turnați supa-cremă în farfurie și adăugați crutoanele și pătrunjelul.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*