Sunteți în criză de timp? Soluția este acest tort mega rapid gata în 15 minute!

noiembrie 8, 2018

Vă prezentăm o rețetă de tort rapid, fără coacere. Acest tortul de biscuiți cu banane se prepară foarte simplu și cel mai important, este la fel de delicios ca tortul cu blaturi coapte. Aveți nevoie de doar 15 minute ca să-l montați și deja ceva timp să se îmbibe.

Ingredients

450 g Biscuiți din cacao
3 bucăți Banane
2 linguri Suc de lămâie
600 ml Lapte
4 bucăți Gălbenușuri de ou
180 g Zahăr
50 g Unt
60 g Făină
10 g Zahăr vanilat

Ingredients for Glazura

30 ml Lapte
50 g Unt
30 g Cacao
70 g Zahăr

Instructions

  1. Preparați crema: Într-un bol puneți gălbenușurile, 180 g de zahăr, zahărul vanilat, 50 ml de lapte și mixați bine. Apoi adăugați făina, mixați și adăugați treptat restul de lapte. Amestecați până obțineți o compoziție fără cocoloașe.
  2. Puneți compoziția de lapte la fiert, pe foc mediu și amestecați continuu până se îngroașă. Luați de pe foc, adăugați untul și amestecați până se topește, apoi lăsați crema pentru 5-10 minute la răcit.
  3. Între timp tăiați bananele rondele și le amestecați cu sucul de lămâie, astfel bananele nu se vor înnegri. Ungeți cu cremă vasul în care veți asambla tortul, așezați primul strat de biscuiți, apoi urmează un strat de cremă și un strat de banane.
  4. După care urmează iar un strat de biscuiți, un strat de cremă și unul de banane. Acoperiți cu ultimul strat de biscuiți și ungeți cu restul de cremă. Dați tortul la rece până preparați glazura.
  5. Într-o crăticioară puneți untul, zahărul, pudra de cacao, laptele și amestecați. Puneți la foc mic și lăsați până se topește zahărul, amestecând continuu. Lăsați 10 minute la răcit, apoi glazurați tortul și îl dați la rece pentr 4-5 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments