Șuberec delicios! Cea mai reușită rețetă! Aluatul este gingaș, crocant și vaporos!

aprilie 18, 2018

Vă prezentăm o rețetă simplă de șurebeci, sunt crocanți la exterior și atât de suculenți în interior, merită neapărat să-i încerci și tu! Îi puteți servi ca atare, cu o salată sau cu un sos picant. În mai puțin de 2 ore, o să aveți pe masă cei mai delicioși șurebeci făcuți chiar de voi.

Ingredients

565 g Făină
265 ml Apă caldă
1 bucată Ou
1 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
2 bucăți Cepe
500 g Carne tocată
100 ml Ulei rafinat
100 ml Unt topit

Instructions

  1. Pregătiți aluatul: într-un bol mic, amestecați untul topit cu oul. Cerneți făina într-un bol mare, adăugați sare, apa fierbinte și amestecați cu o furculiță. Apoi puneți amestecul de unt topit cu ou, amestecați și frământați până obțineți un aluat neted și elastic. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperiți cu un prosop și lăsați la crescut 20 de minute, într-un loc călduț.
  2. Între timp preparați umplutura: într-un bol puneți carnea tocată, cepele tocate mărunt, sare, piper și amestecați totul foarte bine.
  3. Presărați masa de lucru cu făină și împărțiți aluatul în bucăți mici de aproximativ 100gr . Întindeți bucățile de aluat în foi subțiri rotunde și cu ajutorul unei farfurii tăiați surplusul de aluat, obținând astfel forma perfect rotundă.
  4. Puneți umplutura de carne pe jumătate din foaia de aluat și o astupați cu cealaltă jumătate. Apăsați bine cu degetele marginea de lipire, apoi mai treceți încă odată cu furculița. Într-o tigaie bine înfierbântată cu aproximativ 200 ml ulei puneți la prăjit șurebecii, îi rumeniți pe ambele părți, până devin aurii. Când sunt rumeniți frumos, îi scoateți pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments