Carne de vita la tigaie- cum să prepari cel mai delicios steak!

martie 21, 2018

Steak-ul pregătit anume în acest mod, este absolut delicios! Vă prezentăm o rețetă foarte simplă, dar extrem de savuroasă. Odată ce o să-l gustați, o să vă rămână mult timp în amintire. Gătești mereu carnea și nu îți iese condimentată și perfecta? Atunci încearcă neapărat rețeta noastră și cu siguranță o să te îndrăgostești de așa bunătate.

Ingredients

1 bucată Steak de vită
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
4 linguri Ulei de masline
3 linguri Unt
2 bucăți Crenguță de rozmarin
2 bucăți Crenguță de cimbru
2 bucăți Căței usturoi

Instructions

  1. Condimentați bine carnea cu sarea și piper. Apoi puneți bucata de carne pe un suport de sârmă și dați la cuptorul încins la temperatura de 120°C, pentru 30 de minute.
  2. Într-o tigaie încinsă cu ulei puneți carnea și o prăjiți 30 de secunde pe o parte, apoi o întoarceți pe partea cealaltă. Adăugați untul, crenguțele de cimbru, crenguțele de rozmarin și cățeii de ustruroi, agitați tava, apoi puneți condimentele peste carne și stropiți carnea cu sosul din tavă.
  3. Savurați cu plăcere!
  4. Sfat: Ca să știți cât de bine este preparată carnea faceți acest truc: pentru carnea făcută în sânge, uniți cu grijă degetul mare al mâinii stângi de degetul arătător. Partea cărnoasă se va încorda puţin, ceea ce îi va schimba „consistenţa”. La apăsare va semăna cu o carne gătită puţin, cât să fie în sânge. La fel, pentru un steak mediu-în sânge, uniți degetul mare cu cel mijlociu. Muşchiul palmei se încordează mai tare, simulând o carne prăjită ceva mai mult timp. Pentru o carne făcută mediu, uniți degetul mare cu inelarul, iar pentru una bine făcută cu degetul mic. În principiu, cu cât carnea se simte mai tare la pipăire, cu atât este mai făcută.

0 comments