Steak cu unt și usturoi- cum să prepari cel mai delicios steak!

Preparation time
20 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
2 people
Meal course
Cină
Posted on
1,00 bucată
Steak de vită
1,00 linguriță
Sare
1,00 linguriță
Piper negru măcinat
4,00 linguri
Ulei de masline
3,00 linguri
Unt
2,00 bucăți
Crenguță de rozmarin
2,00 bucăți
Crenguță de cimbru
2,00 bucăți
Căței usturoi
Steak cu unt și usturoi-  cum să prepari cel mai delicios steak!

Steak-ul pregătit anume în acest mod, este absolut delicios! Vă prezentăm o rețetă foarte simplă, dar extrem de savuroasă. Odată ce o să-l gustați, o să vă rămână mult timp în amintire. Gătești mereu carnea și nu îți iese condimentată și perfecta? Atunci încearcă neapărat rețeta noastră și cu siguranță o să te îndrăgostești de așa bunătate.

  1. Condimentați bine carnea cu sarea și piper. Apoi puneți bucata de carne pe un suport de sârmă și dați la cuptorul încins la temperatura de 120°C, pentru 30 de minute.
  2. Într-o tigaie încinsă cu ulei puneți carnea și o prăjiți 30 de secunde pe o parte, apoi o întoarceți pe partea cealaltă. Adăugați untul, crenguțele de cimbru, crenguțele de rozmarin și cățeii de ustruroi, agitați tava, apoi puneți condimentele peste carne și stropiți carnea cu sosul din tavă.
  3. Savurați cu plăcere!
  4. Sfat: Ca să știți cât de bine este preparată carnea faceți acest truc: pentru carnea făcută în sânge, uniți cu grijă degetul mare al mâinii stângi de degetul arătător. Partea cărnoasă se va încorda puţin, ceea ce îi va schimba „consistenţa”. La apăsare va semăna cu o carne gătită puţin, cât să fie în sânge. La fel, pentru un steak mediu-în sânge, uniți degetul mare cu cel mijlociu. Muşchiul palmei se încordează mai tare, simulând o carne prăjită ceva mai mult timp. Pentru o carne făcută mediu, uniți degetul mare cu inelarul, iar pentru una bine făcută cu degetul mic. În principiu, cu cât carnea se simte mai tare la pipăire, cu atât este mai făcută.

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*