Soleanca- cea mai vestită și îndrăgită ciorbă rusească!

Preparation time
30 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Prânz
Posted on
300,00 g
Carne de porc
150,00 g
Salam uscat
150,00 g
Șuncă
150,00 g
Parizer
15,00 g
Pastramă de porc
2,00 bucăți
Cepe
2,00 linguri
Pastă de roșii
5,00 bucăți
Castraveți murați
4,00 Felii
Lămâie
50,00 g
Masline negre fără sâmburi
50,00 ml
Ulei rafinat
100,00 g
Smântână
Soleanca- cea mai vestită și îndrăgită ciorbă rusească!

Această rețetă de soleancă este populară acolo mai ales după sărbătorile copioase când rămân diferite resturi de carne și mezeluri de pe masa festivă și cu ele se face așa o ciorbă aromată și acrișoară. După mâncăruri grele de sărbători, această ciorbă merge de minune.

  1. Pregătiți baza pentru soleancă, o supă de carne foarte simplă. Într-o cratiță puneți carnea de porc, 2 litri de apă si 1 ceapa întreagă. Puneți pe foc, cînd începe să fiarba luați spuma de deasupra, faceți focul mic și acoperiți oala cu capac. Lăsați să fiarbă așa încet până carnea este complet gătită. Scoateți ceapa și aruncați-o.
  2. Tăiați toate mezelurile, carnea fiartă și ceapa în fâșii lungi, potrivit de subțiri.
  3. Într-o tigaie cu ulei încins puneți la călit ceapa, când devine aurie adăugați pasta de roșii, amestecați bine, apoi adăugați castraveții murați dați prin răzătoare și scurși de zeamă, căliți timp de 5 minute.
  4. Adăugați fâșiile de salam uscat, șunca, parizer, pastrama și carnea, amestecați bine și căliți 2 minute.
  5. În cratița cu supă de porc adăugați amestecul de carne și puneți la fiert pe foc mic, timp de 5 minute, condimentați cu sare și piper. Puneți soleanca în farfurie și adăugați 1 felie de lămâie, 3 masline și o lingură de smântână.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*