Simit- covrigi turcești cu susan – rețetă de patiserie!

Preparation time
70 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
4 people
Meal course
Mic dejun
Posted on
250,00 g
Făină
10,00 g
Zahăr
15,00 ml
Ulei de masline
120,00 ml
Apă
0,50 linguriță
Sare
5,00 g
Drojdie uscată
200,00 g
Semințe de susan
20,00 g
Miere de albini
Simit- covrigi turcești cu susan – rețetă de patiserie!

Denumirea de SIMIT vine din arabă – SAMID – care înseamnă pâine albă sau făină măcinată foarte fin. Acești covrigi se găsesc la fiecare colț de stradă în Istanbul, unde vânzătorii strigă cât îi ține gura „taze simit” și „sicak simit” – covrigi proaspeți, covrigi fierbinți. Sunt crocanți la exterior și foarte fini în interior. Un mare plus are că reteța este de post, astfel îi puteți găti oricând doriți.

  1. Cerneți făina într-un bol și adăugați drojdia uscată, sarea, zahărul, amestecați cu o lingură. Apoi adăugați apa călduță și amestecați bine, adăugați uleiul și iar amestecați. Scoateți aluatul pe planul de lucru pudrat cu făină și frământați 10 minute, până obțineți un aluat neted și nelipicios. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei și lăsați la dospit 20 de minute.
  2. După acest timp tăiați aluatul în 4 părți egale și formați baghete mici. Puneți baghetele pe un platou, acoperiți cu prosop și lăsați la dospit 10 minute. Apoi le ungeți cu ulei de măsline și le mai lăsați încă 10 minute.
  3. Fiecare bucată o modelați ca o funie de cca 60 cm lungime, pe care o îndoiți astfel încât capetele să se atingă. Răsuciți funia de aluat în direcția opusă, pentru a crea modelul împletit specific covrigului turcesc. Sigilați bine covrigii, apoi îi scufundați bine în apă cu miere și îi treceți prin susan. Puneți covrigii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați la crescut în cuptorul încins la 35°C, pentru 15 minute. Apoi scoateți tava și lăsați pe masă la răcit 10 minute. Încălziți cuptorul la temperatura de 250°C și coaceți covrigii timp de 8- 10 minute, până se rumenesc.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*