În sfârșit am găsit aluatul visurilor mele – aluat dospit după o rețetă turcească!

Preparation time
30 mins
Cooking time
50 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Prânz
Posted on
6,00 pahare
Făină
7,00 g
Drojdie uscată
1,00 pahar
Ulei rafinat
1,00 pahar
Apă minerală carbogazoasă
1,50 linguri
Sare
2,00 linguri
Zahăr
1,00 bucată
Ou
1,00 lingură
Semințe de susan
1,00 pahar
Lapte călduț
În sfârșit am găsit aluatul visurilor mele – aluat dospit după o rețetă turcească!

Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Această rețetă de aluat fraged trebuie s-o ai și tu în caietul de rețete, iți va fi de mare ajutor la prepararea bucatelor. Noi am pregătit niște chifle cu semințe de susan, sunt foarte pufoase, aromate și nemaipomenit de delicioase.

  1. Într-un bol amestecați făina cernută cu drojdia uscată. Turnați laptele, uleiul și apa minerală carbogazoasă. Adăugați sarea, zahărul și frământați aluatul. Acoperiți aluatul cu un prosop sau cu folie alimentară, după care lăsați-l să crească timp de 1-1.5 ore într-un loc cald.
  2. Frământați foarte bine aluatul dospit. Apoi acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de 60 minute. Puteți să transferați aluatul preparat într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider, unde el poate fi păstrat timp de 3-4 zile, fără să-și piardă prospețimea.
  3. Sau puteți să-l folosiți imediat. Spre exemplu, noi am pregătit chifle cu semințe de susan. Puneți aluatul pe planul de lucru presărat cu făină și rupeți câte o bucățică din el, formați bilute și le puneți într-o tavă ( diametrul 25 cm x 35 cm) tapetată cu hârtie de copt, acoperiți tava cu un prosop și lăsați la crescut pentru 30 de minute.
  4. Înainte de a da chiflele la cuptor, le ungeți cu ou bătut și le presărați cu semințe de susan. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 40-50 de minute, până se vor rumeni frumos.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*