În sfârșit am găsit aluatul visurilor mele – aluat dospit după o rețetă turcească!

mai 15, 2018

Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Această rețetă de aluat fraged trebuie s-o ai și tu în caietul de rețete, iți va fi de mare ajutor la prepararea bucatelor. Noi am pregătit niște chifle cu semințe de susan, sunt foarte pufoase, aromate și nemaipomenit de delicioase.

Ingredients

6 pahare Făină
7 g Drojdie uscată
1 pahar Ulei rafinat
1 pahar Apă minerală carbogazoasă
1,5 linguri Sare
2 linguri Zahăr
1 bucată Ou
1 lingură Semințe de susan
1 pahar Lapte călduț

Instructions

  1. Într-un bol amestecați făina cernută cu drojdia uscată. Turnați laptele, uleiul și apa minerală carbogazoasă. Adăugați sarea, zahărul și frământați aluatul. Acoperiți aluatul cu un prosop sau cu folie alimentară, după care lăsați-l să crească timp de 1-1.5 ore într-un loc cald.
  2. Frământați foarte bine aluatul dospit. Apoi acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de 60 minute. Puteți să transferați aluatul preparat într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider, unde el poate fi păstrat timp de 3-4 zile, fără să-și piardă prospețimea.
  3. Sau puteți să-l folosiți imediat. Spre exemplu, noi am pregătit chifle cu semințe de susan. Puneți aluatul pe planul de lucru presărat cu făină și rupeți câte o bucățică din el, formați bilute și le puneți într-o tavă ( diametrul 25 cm x 35 cm) tapetată cu hârtie de copt, acoperiți tava cu un prosop și lăsați la crescut pentru 30 de minute.
  4. Înainte de a da chiflele la cuptor, le ungeți cu ou bătut și le presărați cu semințe de susan. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 40-50 de minute, până se vor rumeni frumos.
  5. Savurați cu plăcere!

2 comments

Julieta septembrie 24, 2018

Care sunt cantitățile pentru făina și apa exprimate in grame , va rog

Leanna Lupea octombrie 28, 2018

Ce marime e paharul? S-au in grame cantitatile in loc de un pahar?

savuros.info noiembrie 5, 2018

Paharul are 250 ml