Se topesc în gură – iată rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem!

octombrie 3, 2018

Aceste cornulețe sunt foarte pufoase și cu mult mai bune decât cele din comerț. Poate la prima vedere vă pare complicat, dar vă asigurăm că se fac ușor. Le puteți face de sărbători, la un ceai sau când vă este poftă de ceva dulce. Sunt foarte gustoase și merită încercate!

Ingredients

150 g Unt
500 g Făină
2 bucăți Ouă
150 ml Lapte
80 g Zahăr
7 g Drojdie uscată
300 g Gem de piersici
1 bucată Gălbenuș de ou
2 linguri Lapte

Instructions

  1. Într-un bol turnați laptele cald, adăugați drojdia împreună cu o 10 g de zahăr, amestecați, acoperiți cu un prosop și lăsați 5-10 minute. Apoi adăugați făina cernută în prealabil, untul rece tăiat cubulețe și amestecați pană se transformă în fărâmituri de aluat.
  2. Separat într-un bol mixați ouăle cu 70 g de zahăr, până compoziția devine pufoasă. Adăugați bătute peste făină și frământați aluatul, pană devine elastic. Acoperiți cu un prosop și lăsați la crescut timp de 15-20 de minute.
  3. Împărțiți aluatul în două bucăți, presărați făină pe blatul de lucru și cu ajutorul unui sucitor întindeți bucata de aluat într-un cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Tăiați-l în triunghiuri.
  4. Puneți peste triunghiuri, câte o linguriță de gem şi rulați cornulețele. Cornulețele obținute se așează într-o tavă cu dimensiunea (30×40 cm) tapetată cu hârtie de copt, ungeți cornulețele cu un amestec de gălbenuș şi lapte. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 20 de minute sau până se rumenesc frumos.
  5. Savurați cu plăcere!

1 comment

ioana mortun noiembrie 6, 2018

Buna ziua am facut minunile cornulete si miau iesit sunt multumita de retete dvs. O zi buna.