Salată rusească Șubă – o rețetă deosebit de aspectoasă, rapidă și demnă sa stea pe masa de sărbătoare!

Preparation time
40 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
4-5 people
Meal course
Gustare
Posted on
3,00 bucăți
Feliu de hering sărat
1,00 bucată
Cartof
2,00 bucăți
Morcovi
2,00 bucăți
Sfeclă roșie
1,00 bucată
Ceapă
1,00 pahar
Apă
4,00 linguri
Oțet de 9%
1,00 lingură
Zahăr
1,00 linguriță
Sare
250,00 g
Maioneză
2,00 bucăți
Ouă
50,00 g
Ceapă verde
Salată rusească Șubă – o rețetă deosebit de aspectoasă, rapidă și demnă sa stea pe masa de sărbătoare!

Secretul acestei salate constă anume în straturile așezate corect și legumele date prin răzătoare, în niciun caz să nu tăiați legumele cubulețe, astfel nu va mai avea gustul perfect. Peștele se combină perfect anume cu stratul de ceapă, iar morcovul să fie lângă stratul de sfeclă, în așa mod veți putea savura cea mai gustoasă salată șubă. Această salată o puteți pregăti de sărbători, o să dispară prima de pe masă.

  1. Spălați legumele cu tot cu coajă și le puneți la fiert cu sare aproximativ 30-40 min. După ce sunt fierte și s-au răcit se decojesc. Fierbeți ouale aproximativ 7 min pentru a fi tari, lăsați să se răcească și apoi se decojesc. După ce aveți toate legumele pregătite pentru salată, acestea se dau printr-o răzătoare medie fiecare aparte, preferabil în boluri aparte, la fel și ouăle se dau printr-o răzătoare. Heringul se taie cubulețe mici.
  2. Curățați ceapa de coajă și o tăiați mărunt. Într-un bol mic turnați apa, oțetul și adăugați zahărul și ceapa. Lăsați 15 minute la marinat.
  3. Pe o farfurie plată se va pune primul start al salatei - cartofii, care se ung cu maioneză. Urmează cel de-al doilea strat va fi cel de hering. Puneți cel de-al treilea strat - cel de ceapă marinată. Dupa ceapă va urma cel de-al patrulea strat cel de morcov, care va fi uns cu maioneză.
  4. Peste morcov puneți sfecla, se uniformizează și se unge cu maioneză. Pentru un aspect de sărbătoare faceți 9 despărțituri și decorați cu legume, ouă date prin răzătoare și ceapă verde tăiată mărunt.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*