Salata preferată a soțului meu! După ce o vei gusta vei înțelege de ce…

mai 25, 2018

Vă prezentăm o rețetă nouă de salată cu piept de pui afumat. Se prepară extrem de ușor și este foarte delicioasă. Combinația dintre ingrediente, așezate frumos în straturi, fac această salată unică, suculentă, aromată și foarte savuroasă. Merită să gătești această salată aperitiv la orice sărbătoare, va dispărea prima din farfurie.

Ingredients

300 g Piept de pui afumat
300 g Ciuperci champignon
4 bucăți Ouă
1 bucată Ceapă mică
180 g Brânză topită
2 bucăți Roșii
2 bucăți Căței usturoi
100 g Maioneză

Instructions

  1. Spălați ciupercile și le tăiați în felii subțiri. Într-o tigaie înfierbântată puneți ciupercile la prăjit, fără ulei. Ciupercile mai întâi vor lăsa apă, apoi când se evapora, condimentați cu sare, piper și adăugați 1 lingură de ulei. Adăugați ceapa tocată mărunt, amestecați bine și căliți ciupercile la foc mediu, timp de 10 minute.
  2. Tăiați pieptul de pui în cubulețe. Fierbeți ouăle să fie tari, lăsațile la răcit, apoi le dați prin răzătoare. Dați cașcavalul topit prin răzătoare mică și adăugați-l în bolul cu ouă rase. Amestecați, apoi adăugați maioneza și usturoiul pisat, amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.
  3. Asamblați salata într-o formă detașabilă (diametrul 16 cm). Puneți pe platou mai întâi ciupercile călite, apoi repartizați jumătate din amestecul de ouă cu cașcaval topit. Urmează stratul de carne afumată și acoperiți cu amestecul rămas de ouă cu cașcaval, nivelați bine și dați la rece pentru 1 oră, ca aromele să se pătrundă. Tăiați roșiile în felii de tip triunghi și decorați salata.
  4. Savurați cu plăcere!

1 comment

Mihaela Pana din Bonn septembrie 6, 2018

Wauuu super delicios