Salată “Fantezie”- o salată foarte delicioasă și frumoasă care va fi vedetă pe orice masă de sărbătoare!

martie 26, 2018

Această salată este foarte delicioasă, colorată și o să fie vedetă la orice sărbătoare. Se numește “Fantezie”, pentru că este foarte colorată și o puteți decora oricum doriți. Combinația dintre carne, morcov coreean picant și porumbul dulce este una foarte reușită, vă asigurăm ca această salată va dispărea prima de pe masa de sărbătoare.

Ingredients

1 bucată Porumb dulce la borcan
200 g Morcov marinat în stil coreean
150 g Cașcaval
1 bucată Ceapă roșie
4 bucăți Ouă fierte
500 g Piept de pui fiert
1 legătură Mărar
0,25 bucată Ardei gras roșu
0,25 bucată Castravete
200 g Maioneză
1 lingură Zahăr
3 linguri Oțet
50 ml Apă

Instructions

  1. Într-un bol puneți ceapa tocată mărunt, zahărul, apa, amestecați bine și lăsați 20 de minute la marinat. Între timp tăiați pieptul de pui fiert în cubulețe medii. Dați prin răzătoare cașcavalul și ouăle fierte tari.
  2. Asamblați salata într-o formă detașabilă (diametrul 17 cm), primul strat puneți pieptul de pui tăiat în cubulețe, ungeți cu un strat subțire de maioneză, urmează ceapa marinată scursă bine de apă, apoi puneți 170 g morcov coreean și ungeți cu un strat subțire de maioneză. Puneți ouăle date prin răzătoare și ungeți cu puțină maioneză.
  3. Puneți stratul de porumb și iar ungeți cu puțină maioneză și ultimul strat puneți cașcavalul ras și iar ungeți cu maioneză. Decorați salata formând cercuri din legume. Decorați formând un cerc din 30 g de morcov coreean tocat mărunt, apoi mărarul tocat, urmează ardeiul tăiat cuburi, cubulețele de castraveți și câteva boabe de porumb. Dați la frigider pentru 30 de minute.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments