Salam de biscuiți- cel mai preferat desert din copilărie!

februarie 6, 2018

Acest deliciu se prepară foarte rapid și este atât de gustos. Din ingrediente delicioase cum sunt stafidele, miezul de nucă, ciocolata și biscuiții obții un adevărat deliciu culinar. Merge perfect cu o ceașcă de ceai sau cafea. Răsfață-ți persoanele dragi cu cel mai rapid desert!

Ingredients

300 g Biscuiți
100 g Biscuiți din cacao
240 ml Lapte
65 g Unt
30 g Zahăr
100 g Ciocolată neagră
1 linguriță Esență de rom
30 g Cacao
100 g Stafide
50 g Miez de nucă
1 lingură Zahăr pudră

Instructions

  1. Prăjiți puțin miezul nucă, apoi îl tocați grosier. Puneți untul, laptele, cacaua, zahărul și ciocolata mărunțită la foc mediu, lăsați până ciocolata e topită și sosul este omogen.
  2. Biscuiții îi rupeți bucățele și îi puneți într-un vas. Adăugați miezul de nucă, stafidele și romul. Turnați jumătate din sirop, amestecați bine cu o spatulă. Adăugați și restul de lapte cu ciocolată. Amestecați bine din nou, amestecul ar trebui să fie umed însă nu foarte lipicios. Atenție! Depinde mult de biscuiții folosiți , de cât lichid absorb. Dacă vi se pare prea moale, mai adăugați 2-3 biscuiți, iar dacă e prea solid, adăugați 2-3 linguri de lapte.
  3. Luați 2 hârtii de copt cerată, împărțiți amestecul pentru salamul de biscuiți în 2. Puneți pe fiecare coală jumătate din compoziție. Rulați amestecul în formă de sul, și îl strângeți bine cu hârtia cerată. Îl răsuciți la capete și îl dați la frigider pentru 4 ore, de preferat peste noapte. Când îl desfaceți îl presărați cu zahăr pudră.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments