Sa nu va muscati degetele! Reteta celui mai delicios tort cu crema de lapte.

septembrie 16, 2019

Vă prezentăm o rețetă de tort cu blat pufos însiropat cu gem și cremă fină de lapte. Acest tort este atât de fin, încât se topește în gură. Nuștiu de ce, dar când l-am gustat prima dată, mi-a adus aminte de copilărie. Sunt sigură că mama nu făcea exact așa, însă gustul se aseamănă foarte mult cu deserturile savurate în copilărie. Merită neapărat să-l încercați și voi, cu siguranță va deveni preferatul vostru.

Ingredients for Blat

3 bucăți Ouă
1 bucată Albuș de ou
100 g Zahăr
100 ml Ulei rafinat
120 ml Lapte
200 g Făină
1 plic Zahăr vanilat
1 plic Praf de copt
6 bucăți Biscuiți din cacao
3 linguri Gem din căpşuni
1 priză Sare

Ingredients for Cremă

700 ml Lapte
200 g Zahăr
1 bucată Gălbenuș de ou
70 g Făină
1 plic Zahăr vanilat
200 ml Frișcă lichidă 33%

Ingredients for Decor

5 bucăți Biscuiți din cacao

Instructions

  1. Preparați blatul: spargeți într-un bol ouăle, adăugați albușul, sarea, zahărul, zahărul vanilat și mixați până obțineți o compoziție spumoasă. Apoi adăugați laptele, uleiul și mixați din nou.
  2. Adăugați făina cernută, praful de copt și mixați până obțineți o compoziție omogenă. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunile (20×20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Rupeți în bucăți mici biscuiții și îi distribuiți peste amestecul de aluat. Acoperiți biscuiții atent cu amestecul de aluat și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 20 de minute.
  3. Între timp preparați crema: puneți într-o cratiță făina, adăugați treptat laptele și amestecați bine. Apoi adăugați zahărul, gălbenușul de ou, amestecați și puneți la foc mic. Lăsați amestecul să fiarbă, amestecând continuu până se îngroașă. Apoi luați de pe foc și lăsați crema la răcit.
  4. Adăugați frișca rece peste crema răcită și mixați până obțineți o cremă fină. Distribuiți peste blatul răcit un strat subțire de gem și turnați crema fiartă. Măcinați biscuiții într-un robot de bucătărie și presărați prăjitura. Dați la rece pentru minim 5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments