S-a dovedit că și cartofii pot fi transformați într-un deliciu deosebit – neapărat notați această rețetă!

noiembrie 6, 2018

Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă, gustoasă și hrănitoare de cartofi copți în coajă. În principiu rețeta este foarte rapidă, doar trebuie să aștepți până când se coc cartofii la cuptor. Cel mai plăcut lucru despre acest fel de mâncare este că tu singur poți alege produsele preferate pentru umplutură. Acești cartofi gătiți astfel sunt foarte delicioși, să tot mănânci așa bunătate.

Ingredients

6 bucăți Cartofi
50 g Unt
1/2 linguriță Sare
150 g Cașcaval
100 g Șuncă
2 bucăți Castraveți murați
100 g Porumb dulce la borcan
2 bucăți Roșii
50 g Smântână
10 g Ceapă verde

Instructions

  1. Spălați cartofii cu ajutorul unei perii, apoi ștergeți-i cu ajutorul unui prosop. Înfigeți fiecare cartof de câteva ori, cu ajutorul unui cuțit sau furculițe și îi înveliți separat în folie de aluminiu.
  2. Puneți cartofii într-o tavă cu dimensiunile (25 x 35 cm) și-i dați la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C , timp de 50- 60 de minute.
  3. Între timp tăiați castraveții și roșia cubulețe. Ceapa o tocați mărunt iar cașcavalul îl dați prin răzătoare mică.
  4. Scoateți cartofii din cuptor și tăiați-i în jumătate, păstrați o distanță de aproximativ 1 cm de la bază. Îndoiți folia de aluminiu, astfel cartoful să fie pe jumătate. Cu ajutorul unei furculițe, pisați puțin miezul de cartof, puneți câte un cub de unt și presărați cu puțină sare, pasați ușor cu furculița.
  5. Presărați cu cașcaval ras, puneți în felul următor șunca, castraveții, porumbul, 1-2 lingurițe de smântână, cașcaval ras și presărați cu ceapă verde tocată. Câțiva cartofii îi puteți face cu unt, cașcaval ras, șunca, castraveți și cubulețe de roșie.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments