Ruladă pufoasă și cremoasă cu un design uimitor!

octombrie 2, 2017

Această ruladă pufoasă cu umplutură cremoasă, o să vă uimască cu savoarea sa uimitoare. Este desertul perfect pentru cei mici nu doar pentru că este nemaipomenit de gustoasă, dar și pentru aspectul său minunat, care va atrage privirile tuturor.

Ingredients

4 bucăți Ouă
80 g Făină
60 g Zahăr
70 ml Lapte
50 g Unt
50 ml Ulei rafinat
1 linguriță Cacao
150 g Lapte condensat fiert
150 ml Frișcă

Instructions

  1. Într-un bol mixați bine gălbenușurile cu 10 g. zahăr, uleiul, 65 ml. lapte, timp de 5-8 minute. Apoi încorporați făina cernută și mixați bine. Bateți albușurile spumă, apoi adăugați 50 g. zahăr și mixați până obțineți o bezea densă.
  2. Într-un bol puneți 2 linguri din aluatul obținut și amestecați-l cu o linguriță de lapte și cacao. Adăugați 2 linguri de bezea și amestecați, până se omogenizează aluatul.
  3. Pe o tavă (dimensiunile 30 cm x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt puneți câte o linguriță din aluatul de cacao, formând pete haotice pe toată suprafața. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 2 minute.
  4. Încorporați restul bezelei în aluatul rămas și turnați amestecul în tava cu petele din aluat. Dați tava din nou în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 20-25 de minute. Puneți blatul pe o fâșie de hârtie de copt și rulați-l, astfel încât petele să fie la suprafață. Lăsați blatul să se răcească complet la temperatura camerei.
  5. Într-un bol mixați laptele condensat fiert cu untul la temperatura camerei, apoi încorporați bătută și mixați, până se omogenizează bine crema.
  6. Ungeți toată suprafața blatului răcit cu crema preparată și rulați atent blatul.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments