Rulada „Fructe pe zăpadă” – un desert cu adevărat festiv și aspectuos!

august 15, 2017

Vara este sezonul în care prăjiturile cu fructe sunt cele mai dorite, ele au un gust extrem de proaspăt și aromat. Savurați blatul moale și pufos îmbrăcat în cremă delicioasă și presărat cu fulgi de nucă de cocos, care este o combinație de savori și arome inedite. Iar “cireașa de pe tort” sunt fructele proaspete cu un gust dulce-acrișor, adăugate la final.

Ingredients

5 bucăți Ouă
330 g Zahăr
100 g Făină
2 linguri Lapte
35 ml Ulei rafinat
2 lingurițe Esență de vanilie
200 g Cremă de brînză
500 ml Frișcă
200 g Zmeură
200 g Coacăză
100 g Fulgi de cocos

Instructions

  1. Într-un bol mixați ouăle cu 200 g. zahăr, până capătă o consistență pufoasă și albă. Adăugați uleiul, laptele și o linguriță esență de vanilieesența de vanilie, apoi încorporați și făina cernută. Turnați aluatul obținut într-o tavă (dimensiunile 30 cm x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 10-12 minute.
  2. Într-un bol mixați frișca, apoi încorporați treptat zahărul. După ce frișca începe a căpăta o consistență mai densă, adăugați crema de brânză și o linguriță esență de vanilie.
  3. Scoateți blatul din cuptor pe un prosop de bucătărie, rulați-l cu tot cu prosop și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Apoi ungeți toată suprafața blatului cu crema preparată și adăugați zmeura și coacăza neagră.
  4. Rulați blatul atent, apoi ungeți toată suprafața ruladei de jur împrejur cu cremă și presărați din ambundență cu fulgi de nucă de cocos. Decorați rulada cu zmeură și coacăză neagră.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments